FSV UK, red. • foto: FSV UK • 13. února 2018

Tým studentů Univerzity Karlovy vyhrál lokální kolo prestižní soutěže CFA Research Challenge

Tým studentů Univerzity Karlovy, konkrétně z Institutu ekonomických studií FSV UK, vyhrál v úterý 6. února lokální kolo prestižní mezinárodní soutěže CFA Research Challenge, kterou každoročně pořádá CFA Institute. Studenti Tadeáš Krejčí, Michal Petrouš, Jakub Říha, Ira Saktor a Norbert Skákala vybojovali první místo v lokálním kole v konkurenci deseti dalších týmů z České republiky a Slovenska.

zleva: Jakub Říha, Michal Petrouš, Ira Saktor, Tadeáš Krejčí, Norbert Skákala a Tomáš Hrbáček za CFA Institut

Tým IES FSV UK postoupil společně s dalšími třemi týmy do česko-slovenského finále díky kvalitně vypracovanému reportu. V lokálním finále prezentovaly týmy ocenění společnosti před porotou složenou z předních profesionálů a odborníků v oboru. Díky vítězství postupuje tým IES FSV UK do regionálního kola pro oblast Evropy a Středního východu, které se uskuteční 4. a 5. dubna v Dublinu. Celosvětové finále se pak uskuteční 27. dubna v Kuala Lumpur v Malajsii.

Soutěž CFA Research Challenge, kterou organizuje CFA Institute, je jedinečnou šancí pro studenty z celého světa vyzkoušet si finanční oceňování konkrétní společnosti na trhu. V letošním ročníku soutěže měli studenti všech týmů v lokálním česko-slovenském kole za úkol vypracovat analýzu společnosti STRABAG. Každý tým může svůj report konzultovat se svým mentorem, který má dlouholeté zkušenosti v oblasti portfolio managementu či finančních analýz a je držitelem titulu CFA. Tým IES FSV UK si letos vylosoval jako mentora Jana Hájka, portfolio manažera z Erste Asset Management.

Soutěž vyžaduje od studentů velké časové nasazení. Již od října studenti připravují svůj report a konzultují své výstupy s profesionály v oboru. Po odevzdání reportů je pak potřeba pracovat na samotné prezentaci. „Skloubit studium, práci a mimoškolní aktivity s takto náročnou soutěží pro nás bylo výzvou. Zpětně ale času stráveného soutěží nelitujeme. Práce na equity reportu, prezentace před profesionály a spolupráce s mentory nám přinesla mnoho zkušeností, které uplatníme v naší budoucnosti,“ říká člen vítězného týmu Michal Petrouš.

Tým IES FSV UK zvítězil v této soutěži již podruhé – poprvé vyhráli studenti IES FSV UK lokální kolo v roce 2016.

CFA Institute je mezinárodní profesní organizace finančních analytiků. Tato organizace provozuje program mezinárodně uznávaných CFA zkoušek. CFA Institute také hodnotí kompatibilitu univerzitních programů s obsahem studijní látky potřebné pro získání profesního titulu CFA. IES FSV UK získal statut uznaného programu již v roce 2013 jako první škola v ČR. Od roku 2017 jsou české i anglické bakalářské a magisterské programy na IES FSV UK zahrnuty v CFA Institute University Affiliation Programu.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.