Petra Klusáková • foto: 1LF • 12. října 2018

Jednička na startu do nového akademického roku

V centrální zahradě Gynekologicko-porodnické kliniky U Apolináře se v pátek 5. října 2018 od 13.30 hodin uskutečnila tradiční akce 1. LF UK Jednička na startu.

Sešli se zde noví prváci i současní studenti, zástupci fakulty, kliniky, studentských spolků 1. LF UK i zaměstnanci děkanátu. Všichni společně odstartovali nový akademický rok, pokřtili benefiční kalendář, studenti zkoušeli své medicínské dovednosti u šití a laparoskopických trenažerů, studentské spolky se představovaly, žhavil se gril, prodávaly se učebnice, čistily se zuby a k vidění byla také výstava fotografií z kalendáře.

Po loňském úspěšném benefičním projektu ve prospěch neziskovky Cesta domů se studentské spolky 1. LF UK rozhodly iniciovat další dobročinnou akci. Ve spolupráci s Mgr. Viktorem Sýkorou, vedoucím Centra pro experimentální biomodely 1. LF UK, vznikly fotografie, které jsou součástí benefičního diáře a kalendáře. „Velmi si vážím všech, kteří jsou ochotni udělat něco navíc za hranicí všedního pracovního či studentského života a věnovat svůj čas, invenci nebo prostředky lidem v obtížných životních situacích. Svým entuziasmem a empatií nám pomáhají dělat z Jedničky toho správného ‚korporátního občana‘,“ řekl k projektu děkan 1. LF UK prof. Aleksi Šedo.

Výtěžek z prodeje diářů a dobrovolných příspěvků na kalendář bude věnován organizaci Život 90 na projekt tísňového tlačítka pro seniory. Tuto službu poskytuje Život 90 již více než 20 let a ochránil díky ní životy tisíců seniorů v celé ČR.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.