Výpis článků z archivu za měsíc: Leden 2005


Studenti mají připomínky k zákonu o zaměstnanosti

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) se připojila ke kritikům nového zákona o zaměstnanosti, který platí od 1. října 2004. Studentům se nelíbí především dvě novinky, které zavedl: podmiňuje přiznání podpory v nezaměstnanosti tím, aby žadatel v posledních třech letech odpracoval alespoň 12 měsíců, a výrazně zdražuje zaměstnávání studentů prostřednictvím agentur.

Pokračování

26. ledna 2005


Vítejte v Praze - Erasmusclub FFUK

Erasmovský klub FF UK je zatím poměrně malá skupinka českých studentů Univerzity Karlovy, která se snaží obohatit studentům z ciziny jejich pobyt v Praze. Děje se tak nejrůznějšími aktivitami – pořádáme výlety, party, česká odpoledne… Naším nejdůležitější úkolem je zprostředkovat studentům ze zahraničí kontakty s českými studenty, ať už našimi aktivními členy nebo studenty, kteří jednoduše o seznámení s hosty z ciziny stojí. Především jim ale chceme být nápomocní.

Pokračování

Ivana Herglová, FFUK, 11. ledna 2005


Studentské divadlo nejen na DAMU

Možnost, jak smysluplně strávit dlouhý zimní večer, když je třeba alespoň na chvíli utéct Damoklovu meči nejbližší zkoušky, nabízí řada pražských studentských divadelních souborů. Nejen na Divadelní akademii je múzám přáno, nabízíme tipy na několik podniků, které by neměly ujít vaší pozornosti. Přesto, zblízka se podívejme právě na divadelní spolek kolem budoucích herců profesionálů.

Pokračování

Pavla Brožová, 6. ledna 2005


Jak bydlí vysokoškoláci

„To bejvávaly na koleji časy, hned ráno začal večírek,“ zpívá Michal Prokop v jedné ze svých písní. Současná realita je však trochu odlišná. Studenty už život na internátu neláká. „Ubytování na koleji sice není kvalitní, ale zůstává pořád jednou z nejlevnějších možností,“ říká Josef Vošmik, který čtvrtým rokem studuje sociální práci na Filozofické fakultě UK a bydlí na Větrníku. Na této koleji mu nejvíc vadí krádeže ze společných ledniček a pouze dvě sprchy na jedno patro. Velmi často musí na koupelnu čekat i půl hodiny. Větší problémy než ty s osobní hygienou ale nastávají při placení za ubytování.

Pokračování

Ondřej Stratilík, FSV UK, 5. ledna 2005




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.