Výpis článků z archivu za měsíc: Leden 2011


Prezentace lyžování hendikepovaných na kongresu v St.Antonu

Hendikepovaní instruktoři a demonstrátoři lyžování z Centra zdravotně postižených studentů UK se zúčastnili ve dnech 15. - 22. 1. 2011 kongresu INTERSKI v rakouském St. Antonu, kterého se zúčastnilo 37 států z celého světa. INTERSKI je mezinárodní organizace pro výuku lyžování a snowboardingu.  

Pokračování

28. ledna 2011


Chcete studovat v zahraničí? Nejste ještě rozhodnuti?

Informačně poradenské centrum UK tradičně i v letním semestru pořádá sérii tří seminářů, jejichž obsahem bude téma získávání stipendia na zahraniční univerzitě. Více informací a přihlašovací formulář najdete na stránce IPC.

Pokračování

28. ledna 2011


Running With Those That Can’t

RWTTC věří, že se letos naváže na úspěch z loňského ročníku Pražského půlmaratonu a do PIM projektu 2011 se podaří začlenit ještě více handicapovaných dětí. V rámci snahy o začlenění, členové RWTTC běží a tlačí děti s mozkovou obrnou a svalovou dystrofií na speciálně upravených vozících. Vozíky jsou po závodě věnovány rodinám postižených.

Pokračování

26. ledna 2011


Univerzita Karlova se prezentovala na veletrhu Gaudeamus

Fronty dlouhé desítky metrů před horní i dolní pokladnou areálu, zcela zaplněný přednáškový sál a výstavní stánky oblepené studenty. To byl Veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2011, který proběhl 25. a 26. ledna na pražském Výstavišti. Univerzita Karlova u toho samozřejmě nemohla chybět.

Pokračování

26. ledna 2011


Zapojení CKIS UK pro zpřístupňování dokumentů pro nevidomé a zrakově postižené uživatele

Informační a poradenské centrum UK ve spolupráci s Ústavem výpočetní techniky UK společně zahájili projekt zpracování záznamů o literatuře pro nevidomé uživatele do Centrálního katalogu (CKIS) Univerzity Karlovy v Praze. Spolupráce byla zahájena koncem října 2010. Cílem je umožnit nevidomým uživatelům přehledně z jednoho místa vyhledávat a prohlížet si seznamy dokumentů, které jsou pro ně přístupné ať už v elektronické nebo zvukové formě.

Pokračování

19. ledna 2011


Menší svět. Studenti PedF UK představili výsledky projektu Jedeme v tom s vámi!

Svéráznou, nepřenosnou zkušeností a také cestou za poznáním byly asistenční jízdy studentů Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, kteří se zúčastnili projektu Jedeme v tom s vámi! Film, fotografie, videa a další materiály vzešlé z těchto jízd Prahou plnou bariér a nástrah dnes představili svým kolegům a zájemcům o tento jedinečný projekt, jehož organizátorem je občanské sdružení Asistence.

Pokračování

7. ledna 2011


Trávíte příliš času na internetu, nezvládáte studium, odkládáte svoje povinnosti?

Zkuste se podívat na adresu, jsou od začátku roku 2011 v provozu nové webové stránky pro studenty ohrožené závislostním chováním na internetu a prokrastinací.

Pokračování

5. ledna 2011


Atestace v Kolíně nad Labem nebo nad Rýnem?

Nad nepřehledným systémem specializačního vzdělávání a možnostmi pracovat v zahraničí si láme hlavu nejeden student posledních ročníků lékařských fakult. Na semináři „Co dál, doktoři?“,  pořádaném Kabinetem veřejného zdravotnictví 3. LF UK, se včera pokusili některé otázky zodpovědět MUDr. David Marx, Ph.D. a  absolvent 3. LF  MUDr. Vojtěch Čapek, pracující v současné době ve Švédsku.

Pokračování

5. ledna 2011


Zimní sportování levně – s kartou ISIC i s nabídkami kateder a ústavů tělesné výchovy fakult UK

Online portál studentského informačního centra isic.cz nabízí řadu možností, jak prožít zimní období na svazích Alp i českých hor s výraznými slevami. Studentům, kteří předloží jednu z karet ISIC či ITIC, ušetří slevy až 10% nákladů.

Pokračování

3. ledna 2011




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.