Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2004


Bezdomovcem v centru Paříže

"Do města na Seině nás přiváží asi pětadvacetiletý Francouz, živící se údajně testováním počítačových her, až v pozdních večerních hodinách. Už samotný fakt, že ruku se vztyčeným palcem jsme poprvé zvedli u samoobslužné benzínové pumpy na okraji Remeše se západem slunce, znamenal sázku do loterie."

Pokračování

Tomáš Sachr, 22. října 2004


Studium v zahraničí - mnoho příležitostí i méně peněz

V uplynulém akademickém roce vycestovalo na studijní pobyt v zahraničí jen z Univerzity Karlovy 879 studentů. Největší část z nich, zhruba jedna pětina, směřovala do Německa. Stejně jako v předchozím případě, drží se na druhém místě skupina zemí v čele s Francií, následovanou Španělskem a Portugalskem již tradičně. V posledních dvou letech ale narůstá zájem o severské země, nejvíce Finsko. „Severské země nabízejí v naprosté většině případů možnost studia v angličtině. Navíc jsou to státy, které studentům poskytují materiální zázemí na vysoké úrovni, říká Michal Maršálek, DiS., z odboru pro zahraniční styky Univerzity Karlovy, který má na starost programy Sokrates a Erasmus.“

Pokračování

Tomáš Sachr, 15. října 2004


Kdo vám na UK poradí

Pokud jste jedním ze studentů, kteří právě nastoupili do prvního ročníku na universitě, zřejmě budete alespoň ze začátku potřebovat s některými záležitostmi, především organizačního charakteru, poradit. Máme pro Vás několik tipů, kam se s žádostí o pomoc obrátit. Víte například, že jako studentům UK je vám k dispozici psychologická nebo sociálně-právní poradna?

Pokračování

Tomáš Sachr, 6. října 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.