Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2009


Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů má dobře našlápnuto

14. října uplynulo pět let od chvíle, kdy bylo slavnostně otevřeno Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK v loděnici Regata v Praze-Podolí. Cílem centra je zprostředkovat sportovní aktivity zdravotně postiženým studentům Univerzity Karlovy pod vedením odborníků a vyrovnávat tak rozdíly ve využití volného času mezi zdravými studenty a studenty se speciálními potřebami.

Pokračování

25. října 2009


Principy na rozdíl od právních norem nelze zrušit. Principy tu buď jsou, nebo nejsou

Za diplomovou práci „Principy ochrany životního prostředí a jejich uplatňování v mezinárodním, evropském komunitárním a českém právu“ získal první místo v soutěži o Cenu Josefa Vavrouška v kategorii diplomových prací dnes již absolvent Právnické fakulty UK Manuel Villalobos.

Pokračování

23. října 2009


JARMARK STUDENTŮ V KAROLINU

I přes nepřízeň počasí se dnes odpoledne uskutečnila v prostorách Karolina nová akce Univerzity Karlovy – Jarmark studentů – určená především pro studenty prvních ročníků.

Pokračování

15. října 2009


Jarmark, jak má být

Ke každému správnému jarmarku patří hudba, kejkle, jídlo a pití. Všeho bylo 14. října na nádvoří Karolina dostatek, takže přítomní jarmarečníci mohli spokojeně „prodávat“ přítomným studentům své zboží – příležitost zapojit se do studentského života na univerzitě.

Pokračování

15. října 2009


Jarmark studentů UK 2009

Univerzita Karlova ve spolupráci se Studentskou unií UK pořádá dne 14. října 2009 první ročník festivalu studentského života, který proběhne ve vnitřním nádvoří Karolina a nejbližším okolí. Jarmark představí studentům spolkový život a jednotlivé zájmové organizace působící v rámci univerzity.

Pokračování

14. října 2009


Jarmark 2009

Mrazivé počasí nezkazilo náladu studentům, kteří se vydali na první ročník studentského festivalu Jarmark 2009. Prostory historických budov Karolina rozezněla rocková hudba a atmosféru zpříjemnila cukrová vata a vůně skořice. Podívejte se na první část fotoreportáže.

Pokračování

14. října 2009


Cena Shimadzu putuje na Přírodovědeckou fakultu UK

Firma Shimadzu vyhlašuje každoročně ve spolupráci s Českou společností chemickou cenu pro mladé vědecké pracovníky do 30 let. Letos v česko-slovenské konkurenci obstál a první místo obsadil Mgr. Jakub Hraníček z katedry analytické chemie Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

12. října 2009


Orientační týden pokračuje. Jaké jsou možnosti studia v zahraničí?

Studenti UK mají možnost absolvovat část svého studia na zahraničních univerzitách. Co pro to musejí udělat? Jaké dokumenty potřebují? Kde získají finanční prostředky? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky najdete v materiálech, na přednáškách a seminářích přichystaných Informačně-poradenským centrem UK (IPC).

Pokračování

8. října 2009


Seminář „Možnosti studia v zahraničí“

Informačně-poradenské centrum RUK pořádá dne 15. 10. 2009 od 13:00 první ze série seminářů zaměřených na mobility studentů Univerzity Karlovy.

Pokračování

7. října 2009


Česko-německý festival práva

Již potřetí se studenti práv z Prahy a Pasova sešli na společných přednáškách o aktuálních aspektech národního práva obou sousedských zemí a dopadech evropského práva do právního systému obou států.

Pokračování

6. října 2009


Začal Orientační týden pro nové studenty UK

Pro studenty prvního ročníku bakalářského, případně i magisterského studia připravilo Informačně-poradenské centrum UK několik přednášek, které jim výrazně pomohou při orientaci v novém prostředí, usnadní začátek studia, představí možnosti studia v zahraničí nebo studijní spolky, kluby a asociace na jednotlivých fakultách.

Pokračování

5. října 2009


Studium, stipendia, spolky a speciální potřeby –  Orientační týden pro studenty 1. ročníků

První týdny ulehčí prvákům Informačně-poradenské centrum UK, které v týdnu od 5. – 9. října 2009 seznámí studenty s organizací studia, možností využívat sportovní centra a navštěvovat filmové kluby. Pokud nevíte kudy kam, zamiřte do Celené 13 a nechte si poradit.

Pokračování

5. října 2009


ISIC TOUR SE VRACÍ

Doba, kdy byl začátek školního roku nuda, je dávno pryč. ISIC tým přijede i letos přímo na tvou univerzitu, aby rozdal spoustu dárečků. Těšit se můžeš na zábavný program, soutěže o atraktivní ceny a chybět nebude ani DJ.

Pokračování

5. října 2009


Studentský klub K4 otevřen

V pátek 25. září 2009 se poprvé otevřely prostory studentského klubu K4 v Celetné 20. Hlukovou zátěžovou zkoušku provedly skupiny Řekla NE! a Sundays on Clarendon Road. Do univerzitního podzemí zavítal i rektor Univerzity Karlovy prof. Václav Hampl a pohovořil se studenty a provozovateli klubu.

Pokračování

1. října 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.