Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2010


Tisková zpráva z konference Přístupnost vysokoškolského vzdělávání v kontextu zdravotního postižení

Dne 12. října 2010 se konala konference Vládního výboru pro zdravotně postižené občany Přístupnost vysokoškolského vzdělávání v kontextu zdravotního postižení.

Pokračování

20. října 2010


Studentská konference UNICA, Řím 22. – 25.9.2010

Ve dnech 22. – 25. 9. 2010 se uskutečnila v Římě v pořadí již šestá Studentská konference UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe/Síť univerzit evropských hlavních měst), které se zúčastnilo 249 studentů z 30 zemí Evropy. Jedním z klíčových cílů této organizace je podpořit kvalitu ve vzdělávání, integraci a vzájemnou spolupráci členských univerzit. Důležitou misí sítě UNICA je také začlenit univerzity střední a východní Evropy do oblasti evropského terciárního vzdělávání. UNICA pracuje jako informační základna o evropských iniciativách, programech a podporuje společné projekty. O výsledcích své činnosti informuje evropské instituce a vlády na národní, regionální a obecní úrovni. Organizaci zastupuje 42 univerzit ze zemí Evropy se 150 000 akademickými pracovníky a 1 500 000 studenty.

Pokračování

19. října 2010


Riskovat sebepoznání. S Vendulou Junkovou o kurzech osobního rozvoje

Od 13. října do 1. prosince 2010 se v prostorách poradny UK, Praha 1, Školská 13a, bude scházet skupina osobního rozvoje a sebepoznání určená pro studenty vysokých škol. V informačním letáku se celkem podrobně píše, jaké dovednosti a poznání mohou studenti účastí v kurzu získat. Z následujícího rozhovoru je ale patrné, že tyto kurzy, probíhající formou diskusí, nemají přesně danou strukturu, budou se odvíjet od témat přinášených účastníky a i jimi nabyté poznání bude záviset na jejich aktivitě. Prostě se to musí zakusit a zažít. A k tomu také nabádá vedoucí těchto kurzů PhDr. Vendula Junková, rogeriánská psychoterapeutka, supervizorka a výcviková lektorka.

Pokračování

13. října 2010


Pomáhejte ostatním studovat. Staňte se asistentem při studiu

Projekt Asistence při studiu slouží studentům se speciálními potřebami na UK k vyrovnání jejich zdravotního znevýhodnění a funguje na vzájemné spolupráci studentů.

Pokračování

12. října 2010


Vyznáte se v Praze?

Inventura demokracie Vás zve na debatu s kandidáty na primátora. Jako hosté vystoupí Markéta Reedová VV, Jiří Dienstbier ml. ČSSD, Jiří Witzany SNK-ED, Zdeněk Tůma TOP09, Bohuslav Svoboda ODS. Jako odborník vystoupí Martin Kameník ze sdružení Oživení.

Pokračování

12. října 2010


KaM nabízí poslední volné pokoje na kolejích

Více než 90 procent ubytovací kapacit na kolejích UK je beznadějně obsazeno a noví žadatelé si mohou poslední volná místa rezervovat na webových stránkách Koleje a menzy. Musí si ovšem pospíšit, protože zbývá jen pár volných míst z celkové kapacity více jak 13 600 lůžek.

Pokračování

12. října 2010


Studenti Univerzity Karlovy zahájili akademický rok vlastním festivalem

Již druhým rokem uspořádala Studentská unie UK a Univerzita Karlova festival, kterým 9. října přivítaly studenty v novém akademickém roce. Hlavním lákadlem byly kapely MIDI LIDI, CCTV Allstars, Zrní a nebo seskupení Improliga.

Pokračování

11. října 2010


Možnosti studia v zahraničí - jak na to. Orientační týden 3

Dosud největší účast studentů, jejich zaujetí tématem a bezprostřední dotazy byly prvním dojmem z přednášky „Možnosti studia v zahraničí,“ kterou už třetím dnem pokračoval Orientační týden. Pro studenty prvních ročníků Univerzity Karlovy je pořádá Informačně-poradenské centrum UK.

Pokračování

6. října 2010


Katalog v akci, sport i kultura vážně a nevážně. Orientační týden 2

Orientační týden, který od 4. do 8. září pořádá Informačně poradenské centrum (IPC) Univerzity Karlovy, pokračoval dalšími přednáškami. Dnes byla na programu témata „Knihovnické a informační zdroje“ a „Zájmová činnost studentů.“

Pokračování

5. října 2010


Začal Orientační týden

Otevřením prostoru má být cyklus přednášek nazvaný Orientační týden, který Informačně poradenské centrum (IPC) Univerzity Karlovy už potřetí připravilo pro studenty nastupující do prvních ročníků. Každý den od pondělí 4. do pátku 8. října jsou v komorním prostředí středověkých prostor v Celetné ulici 13, kde IPC sídlí, naplánovány dvě přednášky vždy se začátky v 10 a v 11 hodin.

Pokračování

4. října 2010


Školský rok 2009/2010 v Orchestre a zbore Univerzity Karlovej

Zbor UK priniesol krásu pod gotické klenby Vladislavskej sály, keď vystúpil počas návštevy pápeža Benedikta XVI. na Pražskom hrade 27.9.2009 na stretnutí so zástupcami Ekumenickej rady cirkví a českej akademickej obce. Pri tejto vzácnej príležitosti zbor zaspieval arménsku cirkevnú hymnu Amen Haji, českú ľudovú pieseň Mikulecká dědina, ako aj to, čo priniesli do sakrálnej hudby českí skladatelia – Otčenáš od Vladimíra Lemona a 23. žalm Hospodin je můj pastýř od Antonína Dvořáka.

Pokračování

1. října 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.