Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2011


Známe osm finalistek prvního ročníku Miss UK!

První kolo soutěže krásy v historii UK se uskutečnilo 29. října 2011. Za spolupráce Studentské unie se odborné porotě představilo 38 přihlášených studentek a jeden student. Do prosincového finále nakonec postoupilo osm dívek, převážně z humanitních oborů.

Pokračování

31. října 2011


Tři studentky UK získaly Cenu Edvarda Beneše

Cenu Edvarda Beneše uděluje město Sezimovo Ústí již od roku 1996, a to nejlepším studentským pracím v oborech historie 20. století a sociologie. Ocenění jsou udělována vždy k 28. říjnu příslušného roku a jsou spojena s finanční odměnou. Letos v soutěži uspěly Martina Hamplová a Tereza Štanclová z FSV UK a Jana Trpišovská z FF UK.

Pokračování

27. října 2011


Studenti ukázali, jak může vypadat projektové vyučování v praxi

V pořadí podeváté se sešli studenti a pedagogové chemie a souvisejících oborů na půdě Pedagogické fakulty, aby si vyměnili zkušenosti a představy o projektovém vyučování. Organizátory akce byli samotní studenti Katedry chemie a didaktiky chemie PedF UK, mnozí z nich dostali příležitost vystoupit takto na veřejnosti vůbec poprvé.

Pokračování

21. října 2011


Nepřízeň počasí a tma byly soupeři studentů FTVS

Závod, který nese označení Taják, má na FTVS mezi pravidelně pořádanými soutěžemi pravděpodobně nejdelší tradici. Ve středu 19. října večer proběhl již 42. ročník – a tentokrát mezi pražskými lesy a parky padla volba na Hostivařskou přehradu. Stejně jako v minulých letech organizaci zajišťovali členové oddělení turistiky, sportů a výchovy v přírodě při Katedře sportů v přírodě.

Pokračování

20. října 2011


Fotoreportáž Albertov open air 2011

Podívejte se, jak vypadala první společná akce přírodovědců, mediků a matfyzáků na Albertově! Kromě Open air festivalu probíhala v budovách Přírodovědecké fakulty i Noc vědců.

Pokračování

13. října 2011


Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK slavilo 7. narozeniny

A jak je lépe oslavit než sportem. Výběr aktivit byl i letos v podolské loděnici bohatý – kánoe, katamarán, motorový člun, speciálně upravená kola nebo stolní tenis. Setkání, které se uskutečnilo 6. října, se zúčastnili zejména současní či bývalí studenti UK se svým doprovodem a žáci školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené, kteří jsou do loděnice zváni pravidelně.

Pokračování

7. října 2011


Studentský jarmark se vrátil na trh. Na Ovocný trh

Neformální festival Jarmark pořádaný Studentskou unií UK za podpory Univerzity Karlovy si už našel tradiční místo v kalendáriu univerzitních akcí, letos poprvé byly stánky i hudební stage umístěny přímo před Stavovským divadlem na Ovocném trhu. Festival jako každoročně patřil studentům, které zajímá dění na univerzitě a kteří se chtějí zapojit do zdejších aktivit.

Pokračování

7. října 2011


Sportovní den u příležitosti 7. výročí činnosti Centra sportovních aktivit

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů Univerzity Karlovy pořádá u příležitosti 7. výročí činnosti dne 6.10. 2011 od 14,00 hod. sportovní den v loděnici REGATA na Podolském nábřeží č.4. Srdečně zveme zdravotně postižené studenty UK a přátele sportu zdravotně postižených  na společné sportovní odpoledne.

Pokračování

6. října 2011




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.