Výpis článků z archivu za měsíc: Listopad 2010


Sportovci z 11 pražských vysokých škol se utkali v tradičním plaveckém závodě

Katedra tělesné výchovy Přírodovědecké fakulty  UK v Praze pořádala dne 22.11.2010 tradiční 26. ročník Memoriálu Dr. Miroslava Bubníka v plaveckých štafetách, který se konal pod záštitou děkana PřF UK Prof. RNDr. Bohuslava Gaše, CSc. Letošní závod se konal za mimořádně velkého zájmu studentů i diváků. Startovalo 21 štafet z 11 pražských vysokých škol (ČVUT FSv, ČVUT FEL, ČZU, VŠE, UK FTVS, PF, 1. LF, 2. a 3. LF, MFF, PedF, PřF). Vítězem se stala Fakulta tělesné výchovy a sportu v rekordním součtu časů 8:13,7s.

Pokračování

24. listopadu 2010


Komu prospěje zavedení školného- přenáška Jana Kellera

V rámci akcí pořádaných k Mezinárodnímu dni studentstva proběhla v pondělí 15. listopadu 2010 přednáška Jana Kellera Deset falešných a jeden skutečný důvod, proč zavádět školné. Keller představil deset argumentů, které jsou používány zastánci zavedení školného, a postupně dokazoval jejich neplatnost.

Pokračování

24. listopadu 2010


Ruská ruleta českého vysokého školství

Setkání s následnou besedou na téma Kam jde naše školství,? kterou na včerejší podvečer zorganizovala studentská akademická organizace Právnické fakulty UK Juristi ve spolupráci s iniciativou Inventura demokracie, bylo v lecčems příznačné, bohužel. Stejně jako nezajímá stav našeho školství veřejnost ani politiky, protože neprobíhá žádná veřejná a kvalifikovaná debata, natož skutečná reforma, jak si posteskli odborníci za předsednickým stolem, stejně tak asi zřejmě nezajímá ani samotné studenty; bylo jich v Amfiteatru fakulty ani ne třicet. „Studenti se ozvou většinou jen v případě, kdy se řeší otázka školného či zápisného,“ zamířil do vlastních řad Miroslav Jašurek, předseda Studentské komory Rady vysokých škol.

Pokračování

23. listopadu 2010


Studenti adiktologie provozují úspěšnou neziskovku

Chavva Saberžanovová studuje 1. rokem prezenční magisterský program oboru adiktologie na 1. LF UK, k tomu je na rodičovské dovolené s dvouletým synem Jáchymem a navíc koordinuje činnost neziskové organizace Chilli.org, která si dala za cíl poskytovat mladým lidem objektivní informace o legálních a ilegálních psychoaktivních látkách

Pokračování

23. listopadu 2010


Druhý ročník soutěže Věda je krásná zná vítěze

Přes 305 prací zaslali studenti do soutěže o nejlepší artefakty související s vědeckou a pedagogickou prací studentů a zaměstnanců Přírodovědecké fakulty UK. Letošním absolutním vítězem se stal Jan Martínek, student 1. ročníku oboru biologie, který vytvářel snímky prostřednictvím fluorescenčního mikroskopu.

Pokračování

11. listopadu 2010


Děkan Gaš ocenil nejlepší absolventy

Ceny děkana za nejlepší studentské závěrečné práce v magisterském a doktorském studijním programu byly uděleny 5. 11. 2010 v rámci vědecké konference Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

9. listopadu 2010


Idea slovanské mise. Zvláštní úkaz na kulturní mapě Evropy. O Konferenci mladých slavistů 2010

„Jsem rád, že se můžu zúčastnit zahájení dalšího z řady vědeckých sezení mladých slavistů Evropy a že z této akce se už stává tradice. Doufám, že pod záštitou Ústavu slavistických a východo- evropských studií bude pokračovat i nadále, byť z mladých slavistů se jistě stanou slavisté starší a posléze staří, ale tak už to chodí,“ přivítal s úsměvem účastníky 6. Konference mladých slavistů doc. PhDr. Rudolf Chmel, DrSc., ředitel ústavu. Dvoudenní mezinárodní konference za účasti padesáti delegátů ze čtrnácti evropských zemí se uskutečnila 4. a 5. listopadu 2010 v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Pokračování

8. listopadu 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.