Výpis článků z archivu za měsíc: Listopad 2011


Běžecké lyžování uspokojí soutěžního ducha i rekreačního sportovce

Letním sportům pro tuto sezonu pomalu, ale jistě odzvonilo. Ale žádná panika, válet se doma na pohovce rozhodně nemusíte. I v zimním období je totiž z čeho vybírat. Jednu z možností studentského sportovního vyžití přináší i oddíl běžeckého lyžování fungující v rámci Vysokoškolského sportovního klubu (VSK) Humanita Praha. Více nám ho představila trenérka Eva Šeflová.

Pokračování

30. listopadu 2011


Tři týdny v Africe

Posluchači Husitské teologické fakulty navštíví od 1. do 22. prosince 2011 africký stát Zimbabwe. Ovšem nikoli jako turisté. Vojta Smetana, Šárka Zápotocká a Michala Krejčová, kteří studují obor Sociální a charitativní práce, odjíždějí společně s odbornou asistentkou Mgr. Monikou Měrotskou na stáž do zimbabwské vesnice Tengenenge.

Pokračování

29. listopadu 2011


Hudební teorie a praxe z pohledu českých a slovenských doktorandů

Česko-slovenskou doktorandskou konferenci uspořádala od 3. do 5. listopadu katedra hudební výchovy Pedagogické fakulty UK ve spolupráci s MŠMT a partnerskou fakultní Základní uměleckou školou Music Art.

Pokračování

29. listopadu 2011


Člověk si musí umět rozvrhnout čas

O medicíně se mluví jako o velkém žroutovi času, takže studentům moc času na něco jiného než na školu nezbývá. Vítek Neumann, student 2. ročníku 2. LF UK, to tak ale rozhodně nevidí. Třikrát týdně hraje florbal za TJ Sokol Královské Vinohrady (SKV), jednou za čtrnáct dní má zápas a s úsměvem dodává, že ke studiu a sportu stíhá i pracovat.

Pokračování

29. listopadu 2011


Ministr Dobeš ocenil studentky UK

Dvě absolventky Univerzity Karlovy si z rukou ministra školství Josefa Dobeše převzaly 24. listopadu Cenu ministra pro vynikající studenty a absolventy. RNDr. Barbaru Eignerovou, Ph.D., a Mgr. Danielu Burskou Fornůskovou, Ph.D., ministr ocenil za jejich mimořádný vědecký přínos.

Pokračování

24. listopadu 2011


Má ještě dnešní generace symbolické klíče k demokracii?

Iniciativa Inventura demokracie uspořádala ve Velké aule Filozofické fakulty UK debatu k výročí 17. listopadu 1989, která měla odpovědět nejen na otázku, zda má ještě dnešní generace ony symbolické klíče k demokracii, které byly slyšet před 22 lety, nebo je vlastní politické špičky a uzavírají jimi zámky ke svobodné vládě lidu.

Pokračování

18. listopadu 2011


O pacienta a kvalitní péči jde především, shodují se studenti zdravotnických fakult

Ve dnech od 18. do 23. listopadu probíhá v Praze jedinečná událost spojující posluchače zdravotnických oborů z celého světa. Studenti farmacie, medicíny, zubního lékařství a pečovatelství se setkávají na IV. World Healthcare Student’s Symposium, aby si rozšířili své znalosti a prodiskutovali zkušenosti z oblasti bezpečí pacienta, farmakovigilance a používání nových druhů léčiv.

Pokračování

18. listopadu 2011


Hokejová bitva UK vs. ČVUT

Konečně jsme se všichni dočkali té veleočekávané sportovní události! Mužstva Karlovky a ČVUTu se spolu utkala ve středu 9. listopadu v hokejovém utkání v holešovické Tesla Areně. Už při příchodu do areálu muselo všem být více než jasné, že to bude opravdu boj na nože

Pokračování

11. listopadu 2011


Oštěpař Veselý je naším šestým nejlepším atletem roku

„Sejdeme se na pódiu,“ slíbili si na letošním mistrovství světa v Tegu. Nakonec oštěpař a student FTVS Vítězslav Veselý skončil o devatenáct centimetrů pod stupni vítězů Na jednom pódiu se ale přece jen s trenérem Janem Železným potkali. V neděli 6. listopadu oba v hotelu Ambasador převzali ocenění v prestižní anketě Atlet roku. Veselý byl pasován do role šestého nejlepšího atleta České republiky pro rok 2011, Železného zase vyhlásili nejlepším trenérem.

Pokračování

9. listopadu 2011


S plnou polní to byla zábava. Možná budu teď na soustředění v malinko lepší kondici

Do limuzíny v maskáčích a kanadách? A když má namířeno na slavnostní vyhlášení ankety Atlet roku? „Nemám rád pozornost, tak jsem chtěl být neviditelný,“ žertoval oštěpař Vítězslav Veselý. Pravda ale je, že se čtvrtý muž z mistrovství světa v Tegu po měsíci vrátil z přijímače ve Vyškově a dostal nařízení, aby se předvedl ve vojenském. „Ty kanady se mi zalíbily, možná je budu nosit i na trénink,“ smál se 28letý atlet, student FTVS UK a budoucí voják z povolání.

Pokračování

9. listopadu 2011


Sedmibojařka Klučinová odhodila berle a těší se na olympiádu

Čtyři roky trpěla bolestí. Ten poslední už skoro ani nechodila. Nakonec se česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová v červnu rozhodla pro riskantní operaci pakloubu na levém chodidle. Po čtyřměsíční zdravotní pauze už opět trénuje naplno, aby si v nadcházející sezoně zazávodila na vysněné olympiádě v Londýně. „Mám zase chuť trénovat, třeba si to konečně začnu užívat,“ říká studentka FTVS UK, která skončila sedmá na mistrovství Evropy v Barceloně.

Pokračování

7. listopadu 2011


Studenti studentům a věda zblízka - UK na veletrhu Gaudeamus

Univerzita Karlova se jako každý rok i letos aktivně účastnila evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, který se konal od 1. do 4.11. v Brně. Pod heslem, že Univerzita Karlova nemusí být jen Karlova, ale také Vaše se zájemcům o studium představilo všech 17 fakult UK.

Pokračování

7. listopadu 2011


Lehce filmový příběh bez kulis – s hudbou Jarka Nohavici

Po úspěšné říjnové premiéře hry Paranormální lomcovák přichází divadelní spolek UMSKUP s jeho první reprízou. Diváci ji mohou zhlédnout opět v klubu K4 v Celetné ulici. Představení se koná 2. listopadu od dvaceti hodin.

Pokračování

2. listopadu 2011




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.