Výpis článků z archivu za měsíc: Listopad 2012


Studentský klub K4 má ambice být inkubátorem nápadů

Podzemní klenuté prostory v Celetné ulici 20 slouží už tři roky jako studentský klub. Za tu dobu se povedlo zrekonstruovat a uvést do provozu nové místnosti, rozšířit nabídku u baru a hlavně vytvořit ucelenější dramaturgickou koncepci kulturních akcí.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 30. listopadu 2012


Trochu jiný pohled na studenty od posluchače historie

Reakcí na článek Marie Michlové, který jsme uveřejnili 16. 11., otevíráme diskusi na téma, jak nadšení jsou dnes studenti historie – a nejen oni – pro obor, který si vybrali. Svůj příspěvek nám poslal student 2. ročníku doktorského programu na FF UK Jakub Izdný a redakce jej ponechává v nezkrácené podobě.

Pokračování

Jakub Izdný, 27. listopadu 2012


V plaveckých štafetách se utkali sportovci z 10 pražských vysokých škol

Katedra tělesné výchovy Přírodovědecké fakulty UK v Praze pořádala 19. listopadu tradiční 28. ročník Memoriálu dr. Miroslava Bubníka v plaveckých štafetách, který se konal pod záštitou děkana prof. RNDr. Bohuslava Gaše, CSc.

Pokračování

Mgr. Zdenka Polová, 23. listopadu 2012


Vítězství za přednes v korejštině si odnesla Eliška Uhlířová

Vítězství za přednes v korejštině si odnesla Eliška Uhlířová

První ročník soutěže v přednesu v korejském jazyce se uskutečnil 7. listopadu v prostorách Filozofické fakulty UK v Celetné ulici. Akci uspořádalo Velvyslanectví Korejské republiky v Praze ve spolupráci s Ústavem Dálného východu FF UK.

Pokračování

red., 22. listopadu 2012


Pražská univerzitní skupina Amnesty International uspořádala Romský týden

Lekci romštiny, koncert romské kapely Benga Show, vernisáž dokumentárního komiksu Keva nebo diskusi na téma inkluzivního vzdělávání. To vše přinesl Romský týden, jehož program skončil ve čtvrtek 15. listopadu.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 21. listopadu 2012


Ještě 48 hodin se můžete přihlásit na stáž na Mayo Clinic

Desítky hradeckých mediků absolvovaly v posledních letech stáž na prestižní americké Mayo Clinic. Žádná jiná lékařská fakulta v České republice se nemůže pochlubit obdobným projektem, který trvá již od roku 1998.

Pokračování

Petra Köpplová, 20. listopadu 2012


Studenti UK převzali ocenění Hlávkovy nadace

Cenu Josefa Hlávky převzalo 16. listopadu na zámku v Lužanech čtrnáct studentů Univerzity Karlovy. Na návrh rektora byla udělena medaile Josefa Hlávky in memoriam sociologovi prof. Miloslavu Petruskovi a za celoživotní přínos v oblasti sociální a pedagogické psychologie prof. Zdeňku Helusovi.

Pokračování

red., 17. listopadu 2012


Dnešní studenti jsou bez zájmu, říká posluchačka historie

Ačkoliv se na svou profesi historičky Marie Michlová teprve připravuje, už má za sebou vydání dvou úspěšných knížek. Svůj literární talent projevila i při svém pohledu na spolužáky. Najdete se v tom, nebo vy takoví nejste?

Pokračování

Marie Michlová, red., 16. listopadu 2012


Medici UK pomáhali při prevenci diabetu

Medici pražských lékařských fakult si Světový den diabetu připomněli tradičně měřením krevního cukru, tlaku a bezplatným poradenstvím pro veřejnost. Již hodinu před zahájením akce stála před stanem dlouhá fronta zájemců.

Pokračování

Petra Köpplova, 15. listopadu 2012


Studenti Matfyzu si vyhlíželi budoucí kariéru

Den firem pro matematiku a informatiku navštívily 8. listopadu téměř tři stovky studentů Matematicko-fyzikální fakulty UK. V budově na Malostranském náměstí si prezentace pro budoucí absolventy fakulty připravily firmy z Čech i společnosti s majetkovou zahraniční účastí.

Pokračování

Petra Köpplová, 13. listopadu 2012


Budoucí lékaři sportovali s nasazením a férově. A vítěze oslavili u Vojáka

Ve středu 24. října uspořádal ÚTV 2.a 3. LF UK tradiční Děkanský sportovní den (DSD). Měl být určen k odpočinku od každodenního studia a měl nabídnout možnost zúčastnit se jiných sportovních aktivit než při běžné tělesné výchově. Přes nepříznivé podzimní počasí si tak studenti dali do těla při aerobiku, florbalu, golfu i orientačním běhu.

Pokračování

Mgr. Petr Horn (za ÚTV 2. a 3. LF UK ), 13. listopadu 2012


Dnes zní celý den na Filozofické fakultě latina

Letos poprvé se na Filozofické fakultě UK uskuteční Den latiny, během nějž se setkají nejen ti, pro něž je studium klasických jazyků zaměstnáním, ale také gymnazisté, jejich vyučující a další zájemci o tento jazyk. Několik stovek účastníků se 12. listopadu rozptýlí do všech větších přednáškových sálů na fakultě, od 16 hodin je pak pro zájemce v klubu K4 připraveno divadelní představení.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 12. listopadu 2012


Noční volejbalový turnaj se hrál s nasazením až do rána

Sportovní podzim na UK pokračuje. Ústav tělesné výchovy 2. a 3. lékařské fakulty již tradičně s novým akademickým rokem uspořádal populární noční volejbalový turnaj čtyřčlenných smíšených družstev, jehož se účastnili sportovci z různých fakult.

Pokračování

PaedDr. Květoslava Skálová, ÚTV 2.a 3. LF UK, 10. listopadu 2012


Literatura očima českých a německých studentů

V rámci projektu meziuniverzitní spolupráce Německo a Česko – Praha a Lipsko. Interkulturní souvislosti, jehož těžištěm je hlavně pražská literatura německy píšících autorů, se letos v říjnu v Praze opět setkali studenti Lipské univerzity a UK.

Pokračování

Lucie Michálková, 8. listopadu 2012


Medici nabízí: prvotřídní ošetření zubů za příznivé ceny

Bílé výplně, korunky a můstky či endodoncie – to vše pod odborným dohledem a až za třetinovou cenu. Studenti posledního ročníku stomatologie na 1. lékařské fakultě UK poskytují jedno z nejlevnějších komplexních ošetření na špičkově vybaveném pracovišti.

Pokračování

Petra Köpplová, 7. listopadu 2012


Kulturologická noc podpoří nový vědecký časopis Culturologia

Jak pomoci rozjezdu nového vědeckého časopisu? Kulturologové se rozhodli nespoléhat jen na inzerci a letáky a pronajali si prostor legendárního klubu Roxy, v němž uspořádají benefiční koncert věnovaný prezentaci svého odborného časopisu Culturologia. Kulturologická noc proběhne 7. listopadu od 20 hodin, vstupenky vás vyjdou na 220 Kč.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 5. listopadu 2012


Studentský Sociopress chce psát o výzkumech kvalitněji

Na jaře letošního roku vznikl na Fakultě sociálních věd Markething, web studentů marketingové komunikace a public relations, na podzim obohatil internetovou síť projekt Sociopress, za nímž stojí pět studentů Institutu sociologických studií. Nový web představila jeho šéfredaktorka Mirka Strnadová.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 2. listopadu 2012


Vozíčkáři otestovali nové ubytovací zařízení FTVS

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK uspořádalo ve spolupráci s Centrem Paraple podzimní cyklistický víkend pro vozíčkáře a nevidomé. Akce proběhla ve dnech 19. až 21. října ve středisku „Ovčín“ u Stráže nad Nežárkou.

Pokračování

PaedDr. Jan Hruša, CSc, 1. listopadu 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.