Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2004


Vánoce na koleji

„Tak dneska bude prát jen jeden člověk“, ukazuje mi pan Troják jméno v rozpisu prádelny. Kolem mezitím projde slečna s batůžkem a kvapně opouští budovu. Dveře se za ní zavřou a v budova stichne. Je krátce před štědrým dnem a studentské koleje se proměňují na poklidná stavení jakoby nadbytečná. Není to ale docela pravda.

Pokračování

Tomáš Sachr, 23. prosince 2004


Lecture by Dr Fran Brearton Queens University Belfast

Department of English and American Studies; School of Arts, Charles University is pleased to invite you to a lecture by Dr. Fran Brearton; Queen´s University Belfast

TRYING TO MAKE OURSELVES HEARD

Northern Irish Poetry in the Early 1970s which will take place on Thursday, 9 December 11.40 in Room 105/ 1st floor Charles University, Arts Building, Jana Palacha 2, Prague 1. Under the auspices of the Centre for Irish studies, ÚAA FFUK with the kind assistance of the Embassy of Ireland, Prague and the Cultural Relations Committee, Ireland.

Pokračování

9. prosince 2004


Kostnická továrna na vědění

Deset tisíc studentů proudí chodbami kostnické univerzity. Budova, která vyrostla před třiceti lety „na zelené louce“ je dnes plná života. Za vstupními dveřmi se člověk přivyklý poměrům pražských fakult cítí jako na americké high-school, kterou zná ze seriálů pro mladé. Kostnické hlavní přednosti přesto nehledejte v širokých spojovacích chodbách a studentských kavárnách, ale například v obrovské prosvětlené hale menzy nebo pětipatrové univerzitní knihovně. Obě totiž patří k nejlepším v Německu.

Pokračování

Tomáš Sachr, 8. prosince 2004


Zimní radovánky na chatách FTVS

Krásná příroda, spousta sněhu a hlavně bezkonkurenční ceny. To jsou nabídky zimních pobytů na chatách FTVS. Zalyžovat si můžete v Peci pod Sněžkou nebo třeba až u samotným hranicím v Malé Úpě.

Pokračování

3. prosince 2004


Fotosoutěž

Děkan Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze vypisuje Fotografickou soutěž Tématem soutěže je obrazové ztvárnění současného života na MFF UK. Soutěž je vypsána ve dvou kategoriích: Lidé a MFF UK (náměty fotografií mohou být podle volby autora pohledy do laboratoří, pracoven, knihoven, fakultní budovy, zajímavé přístroje apod.), Vědecká fotografie (esteticky hodnotné fotografie přírodních jevů a objektů s prokazatelným vztahem k vědecké či pedagogické práci konané na fakultě). V každé kategorii budou budou uděleny tři ceny (1. místo 3 000 Kč, za 2. místo 2 000 Kč, za 3. místo 1 000 Kč a žádná z těchto cen nebude udělena současně více autorům) a 10 čestných uznání. Více na

Pokračování

2. prosince 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.