Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2009


Nadace profesora Matějčka rozdala ceny

Založením nadace, jež nese jeho jméno, se rozhodl profesor Zdeněk Matějček motivovat studenty Filozofické fakultě UK k tvorbě kvalitních diplomových prací z oblasti vývojové psychologie. Cena, spojená i s odměnou finanční, je určena diplomantům, jejichž práce byly obhájeny na katedře psychologie FF v předchozím roce.

Pokračování

16. prosince 2009


Ozvěny Juristické bojovky aneb I právníci si mohou hrát

6. listopadu se v Praze konal 1. ročník unikátní akce, jež spojila studenty i profesory Právnické fakulty UK ve společném zájmu o historii a právo. Nešlo však o obvyklou vědeckou konferenci nebo přednášku – 76 studentů ve 23 týmech se v rámci historicko-právní soutěže toulalo Prahou, luštilo šifry a pročítalo historické právní texty. 

Pokračování

14. prosince 2009


Juristická bojovka očima pedagogů

Pro přípravu Juristické bojovky, která se konala pod záštitou katedry právních dějin a Ústavu právních dějin Právnické fakulty UK, se podařilo získat i několik pedagogů.

Pokračování

14. prosince 2009


V loděnici už proběhly Vánoce

A zase prší! S těmi slovy přicházeli studenti UK se speciálními potřebami a jejich přátelé do podolské loděnice, kde se konalo tradiční předvánoční setkání spojené s turnajem ve stolním tenise.

Pokračování

11. prosince 2009


Fórum nadaných na Husitské teologické fakultě

Celodenní seminář pro studenty HTF, jehož součástí je i soutěž o nejlepší příspěvek, se uskutečnil 3. prosince pod záštitou děkana HTF prof. ThDr. Jana Blahoslava Láška.

Pokračování

7. prosince 2009


Soutěž Erasmus Student Label. Dvě ceny za esej pro UK

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy, která je součástí Domu zahraničních služeb MŠMT, vyhlásila soutěž Erasmus Student Label, v níž měli studenti ztvárnit formou eseje zajímavé příběhy popisující jejich zkušenosti se studijním pobytem v rámci programu Erasmus v akademickém roce 2008/2009. První a třetí místo obsadily studentky Univerzity Karlovy.

Pokračování

4. prosince 2009


Vzdělání místo zbrojení

Zpočátku jsem se stávce trochu smála. "Bildung statt Rüstung", vzdělání místo zbrojení, či "Geld = Macht = Bildung", peníze = moc = vzdělání, nejsou zrovna slogany podle mého gusta. Taky jsem si myslela, že to stávkující studenty brzo přestane bavit. Na první schůzi jich bylo kolem dvou set, saarbrückenský kampus je přitom patnáctitisícový. Každý den se ale přidávají noví nespokojenci a aula zůstává od 18.11. obsazená.

Pokračování

3. prosince 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.