Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2010


Univerzitní florbalový turnaj - ohlédnutí

V tomto předvánočním kole, které uzavřelo kalendářní rok 2010 jsme byli svědky dvou remíz a dvou velmi těsných výsledků. Tato fakta dokazují nesmírnou vyrovnanost celé soutěže a to je dobře. Good bye Kitty! si na špici stále udržují dvoubodový náskok před pronásledovatelem z MIT.

Pokračování

20. prosince 2010


SUUK navázala spolupráci se Studentskou unií univerzity na Islandu

The Charles University Student Union has started a partnership with the Student Union of the University of Iceland. In this past semester, visits of officials of both unions to the respective foreign universities took place. Our union was represented in Iceland by its chair Slaven Elčić, vice-chair Nelly Dederová, the ex-chair Olga Georgievová and its audit commissioner and one of the founders of the union, Martin Benda.

Pokračování

20. prosince 2010


Zvládání stresu a podpora zdravého životního stylu

Nový kurz Zvládání stresu a podpora zdravého životního stylu připravila pro studenty Univerzity Karlovy a VŠE MUDr. Dagmar Schneidrová, CSc. z 3. lékařské fakulty UK. Při sestavování programu využila dlouhodobé zkušenosti z obdobných kurzů pořádaných pro studenty 3. LF UK a práce ve studentské poradně. Kurz vznikl v rámci centralizovaného rozvojového projektu Rozvoj psychologického poradenství na vysokých školách v ČR a je zaměřen na sebepoznání a rozvoj nových dovedností v oblasti zvládání akademického stresu.

Pokračování

20. prosince 2010


Cena prof. Zdeňka Matějčka za práci o sebepoškozování dospívajících

V předvánočním čase se pravidelně scházejí členové Nadace profesora Matějčka, aby udělili ceny studentům katedry psychologie FF UK za nejlepší diplomové práce v oboru dětské psychologie. Letos bylo ohodnoceno pět prací, porotu nejvíce zaujala práce Aleny Řehulové, která se zabývala záměrným sebepoškozováním dospívajících. Setkání, jež se uskutečnilo 15. prosince v prostorách katedry psychologie, se zúčastnily i dvě dcery profesora Zdeňka Matějčka.

Pokračování

17. prosince 2010


Vánoční turnaj ve stolním tenise s vánočním posezením

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK pořádá 9. 12. 2010 od 17 hodin Vánoční turnaj ve stolním tenise s vánočním posezením. Srdečně zveme zdravotně postižené studenty UK a přátele sportu zdravotně postižených na společné sportovní odpoledne.

Pokračování

9. prosince 2010


Komentár: Reforma školstva

Čo znamená vysokoškolská reforma, čo obsahuje pojem reforma, reforma je potrebná vo vysokoškolskom prostredí alebo je potrebne zvýšiť platy pre vysokoškolských pedagógov, alebo vysokým školám chýbajú financie na režijný chod, alebo sa ma zmeniť kvalita vzdelávania študentov nie len študentov ale aj pedagógov? Študent prichádza na vysokú školu len pre diplom?

Pokračování

7. prosince 2010


Spolek mediků českých nadílel dětem na lůžkových odděleních

Neoblomný Mikuláš doprovázený urostlým andělem a hodnými čerty se dostavil s denním zpožděním k desítkám nemocných dětí ve Všeobecné fakultní nemocnici. Převlečení členové Spolku mediků českých zamířili i letos na oddělení neurologie, foniatrie a urologie. Po vyslechnutí básniček a písniček předali nebeští a pekelní zástupci dárečky získané sbírkou a sponzorským darem. Nemocné děti byly hodné a čerti odcházeli z oddělení s prázdnými pytli, přestože jim zaměstnanci VFN vehementně některé své kolegy nabízeli.

Pokračování

7. prosince 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.