Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2012


Diplomová práce, která může pomoci při pátrání po zločincích

Jak se proměňuje mužský a ženský obličej v průběhu stárnutí? Na tuto otázku hledá odpověď diplomantka Bc. Miriama Mydlová. Výzkum, jehož výsledky mohou využít například kriminalisté, vzniká díky unikátní laboratoři 3D zobrazovacích a analytických metod Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

Helena Stinglová, 27. prosince 2012


Zahraniční studenti si v České republice užili i lití olova

Tradiční předvánoční besídku, na jakou jsou české děti zvyklé od prvních tříd základní školy, uspořádali v posledním adventním týdnu pro své zahraniční studenty i učitelé Ústavu jazykové a odborné přípravy UK.

Pokračování

Lenka Dostálová, 27. prosince 2012


Literární nocování letos léčilo podzimní melancholii

V noci z 9. na 10. listopadu proběhlo v budově Pedagogické fakulty v ulici M. Rettigové již druhé Literární nocování. Tématem byl tentokrát Lék na podzimní melancholie. Organizátory mohlo mrzet snad jen jediné – že se letos pro velký počet účastníků nedostali se svým úryvkem na řadu všichni.

Pokračování

Lucie Michálková, 19. prosince 2012


Nadace profesora Matějčka letos ocenila pět studentů psychologie

Blíží-li se počet konání určité akce pomalu číslu dvacet, dá se říci, že jde již o událost tradiční a osvědčenou. Nadace prof. Matějčka byla založena 1. 11. 1996 a každoročně uděluje ceny za nejlepší diplomové práce v oblasti dětské a vývojové psychologie. Letos si první cenu odnesla Mgr. Jana Draberová za práci Vnímaná akademická účinnost u žáků středních škol.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 10. prosince 2012


Soutěž Erasmus mě baví a inspiruje už zná letošní vítěze

Dva studenti UK, dva pobyty a první dvě ceny v soutěži Erasmus Label 2012 – Erasmus mě baví a inspiruje. Marek Šula a Jiří Volák převzali cenu od Národní agentury pro evropské vzdělávací programy, která soutěž letos v létě vyhlásila.

Pokračování

Petra Köpplová, 7. prosince 2012


Právníci UK uspěli v prestižní soutěži FDI Moot 2012

Reprezentace Právnické fakulty UK dosáhla historického úspěchu, když v mezinárodní soutěži v oblasti mezinárodní investiční arbitráže Foreign Direct Investment Moot letos obsadila ze 36 týmů z dvaceti zemí světa konečné 5. místo.

Pokračování

Lucie Ottingerová , 4. prosince 2012


Na běžky do Chuchle: lyžovat vás naučí studenti FTVS

Jen co se teploty zhoupnou dostatečně hluboko pod bod mrazu, na hipodromu ve Velké Chuchli se vedle žokejů budou prohánět také běžkaři. Pro veřejnost se tam zdarma otevře běžecký okruh. Na kurzech vedených studenty Fakulty tělesné výchovy a sportu UK si tam navíc lidé budou moci vylepšit svou lyžařskou techniku.

Pokračování

Helena Stinglová, 3. prosince 2012


Studentská skupina Amnesty International slaví druhé narozeniny

Ve čtvrtek 6. prosince si Pražská univerzitní skupina AI (PUSA) připomene dva roky svého úspěšného fungování. Jaké aktivity toto uskupení pořádá a kdo jsou jeho členové, jsme se zeptali koordinátorky Karolíny Chloubové, jinak studentky Pedagogické fakulty UK.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 3. prosince 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.