Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2009


Sbor a Orchestr UK Vás srdečně zve…

V novém semestru se Sbor a Orchestr UK těší na velice vzrušující program. Chtěli bychom navázat na nedávné úspěchy – provedení Dvořákovy Stabat Mater pro Hlávkovu nadaci 17. listopadu 2008 a hojně navštívené Rybovy mše vánoční v kostele Nejsv. Salvátora a na III. Interní klinice 1. LF a VFN v Praze. 

Pokračování

16. února 2009


Obrazy sucha. Irena Melounová, 3. místo v soutěži o Iberoamerickou cenu

Je ideální, když ročníková, diplomová nebo soutěžní práce vysokoškolského studenta splní úkol, který před něj postavila, tedy musí se s ní popasovat na co nejvyšší úrovni, a navíc její téma, kvalita a význam přesáhnou rámec univerzity a mají pozitivní dopady kulturní i politické. Všechny tyto aspekty mají práce tří studentů Univerzity Karlovy, kteří se zúčastnili 14. ročníku soutěže o Iberoamerickou cenu. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo 28. ledna ve Vlasteneckém sále UK a bylo příležitostí oslovit oceněné.

Pokračování

5. února 2009


Pět sluncí Mexika. Jitka Anna Faltysová, čestné uznání v soutěži o Iberoamerickou cenu

Soudě podle neobyčejné náklonnosti k Mexiku a spontánnímu entuziasmu pro vše, co souvisí s jazykem, kulturou, dějinami i současností této rozmanité středoamerické velmoci, se zdá, že jen čirou náhodou se tato plavovláska narodila v Čechách. Jitka Anna Faltysová, posluchačka 1. ročníku Filozofické fakulty UK, obor iberoamerikanistika, získala v soutěži o Iberoamerickou cenu čestné uznání za svou práci „V labyrintu samoty s pěti slunci Mexika. Hledání identity“ psanou ve španělštině.

Pokračování

5. února 2009


Znavená píseň revoluce. Michal Zourek, 2. místo v soutěži o Iberoamerickou cenu

Posledním mini portrétem tří laureátů 14. ročníku Iberoamerické ceny, posluchačů Univerzity Karlovy, je následující rozhovor s Michalem Zourkem, studentem 5. ročníku politologie, etnologie a iberoamerikanistiky Filozofické fakulty. „Osvaldo Gitano Rodríguez a Nová chilská píseň“ je název jeho práce psané ve španělštině, kterou mezinárodní komise ocenila 2. místem.

Pokračování

5. února 2009


Klíčovým zážitkem byla ruleta a black jack

Víkendový seznamovací kurz pořádají pro nastupující prváky jejich starší kolegové na Institutu sociologických studií.

Pokračování

2. února 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.