Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2014


Dělají to studenti jinak? Odpověď najdete na výstavě keramiky a porcelánu

Galerie Czechdesign v centru Prahy bude následující měsíc patřit mladému umění. Začal v ní třetí ročník projektu Crash Test, který připravují pod dohledem doktora Milana Pecha z Ústavu dějin křesťanského umění Katolické teologické fakulty UK jeho svěřenci ve spolupráci se studenty uměleckých vysokých škol a letos také s vybranými tuzemskými porcelánkami.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 28. února 2014


Studenti si zkoušejí práci památkářů. V Praze pátrají po vzácných stavbách

Zapomenuté památkově hodnotné budovy na pražské periferii hledají studenti pražských vysokých škol, včetně Univerzity Karlovy. Práci památkářů si mohou vyzkoušet už během studií díky projektu Studentská mise při zhodnocení památkového potenciálu Prahy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 24. února 2014


Nevidomé běžkaře doprovázel vodicí pes Labi

Na začátku února proběhl už podeváté kurz běžeckého lyžování pro zrakově postižené, který pořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK. Kurzu se zúčastnilo šest zrakově postižených, osm trasérů a členů doprovodu a vodicí pes Labi nevidomého absolventa Filozofické fakulty UK Jakuba Kamberského.

Pokračování

Lucie Kettnerová; PaedDr. Jan Hruša, CSc., 19. února 2014


Oslavte Valentýna s dortem od Kolejí a menz UK

Koleje a menzy UK vyhlašují speciální valentýnskou soutěž. Odpovězte na níže položenou otázku a zapojte se do soutěže o dort, který bude předán 14. února, tedy přímo na svátek svatého Valentýna. S odpovědí neváhejte, je nutné ji odeslat ještě dnes, tedy 13. února.

Pokračování

red., 13. února 2014


Je nezbytné znát pravidla a je i potřeba se proti nim vymezit, říká zpěvačka Never Sol

Roky dřela techniku zpěvu, až se jednoho dne rozhodla, že s tím praští a odešla studovat na Filozofickou fakultu. Studium si musí kvůli nahrávání alba prodloužit. Které je její alter ego – Sára Vondrášková nebo Never Sol?

Pokračování

Petra Köpplová, 7. února 2014


Boby místo atletiky. Po první jízdě jsem věděl, že chci znovu, vzpomíná student

Říká o sobě, že má rád maso, a to je pro bobistu dobře, protože se mu díky tomu snáze nabírá síla a váha. Student Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Dominik Dvořák je ve svých jednadvaceti letech benjamínkem týmu bobistů, kteří budou na konci února reprezentovat Českou republiku na olympiádě v Soči.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. února 2014


Na Lounsku vládl v 19. století čilý společenský život, zjistil Martin Vostřel

Z Loun pochází, na Louny se zaměřil ve své diplomové a disertační práci a v Lounech našel i zaměstnání. PhDr. Martina Vostřela z Ústavu etnologie Filozofické fakulty UK ale můžete znát také jako autora cestovatelské knihy 1 000 mil napříč republikou.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 3. února 2014


Snowboarding začal dělat vrcholově až v dospělosti. Teď ho čeká už druhá olympiáda

Soči bude už druhá olympiáda, na kterou absolvent Fakulty tělesné výchovy a sportu UK David Bakeš pojede se snowboardem. Původně házenkář se přitom snowboardcrossu začal profesionálně věnovat až v dospělosti.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. února 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.