Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2015


Filozofická a Pedagogická fakulta UK zvou k tanci!

Studentský reprezentační ples bude mít tento rok neobyčejné téma a klade si za cíl splnit vysoké nároky, jež v něj všichni vkládají. Na to, jak ples vzniká a na co se můžeme těšit již 26. února v Kongresovém centru, jsme se ptali studenta historie Tomáše Beránka, jednoho z organizátorů letošního plesu.

Pokračování

Claudia Zbranková, 18. února 2015


Běh na lyžích přinesl zrakově postiženým nevšední zážitky

Na začátku února uspořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK již podesáté kurs běžeckého lyžování pro zrakově postižené studenty a absolventy UK. Kurs se uskutečnil v osadě Jindřichov u Jablonce nad Nisou na chatě Muhu.

Pokračování

PaedDr. Jan Hruša, CSc.; red., 16. února 2015


Student a malíř Milan Galia: Metro je pro malíře velmi inspirující prostředí

Radikální barevnost, hledání i zachycení nálady a atmosféry, výstavba obrazu, fascinace strukturou. To jsou charakteristické rysy práce čtyřiadvacetiletého malíře a studenta dějin křesťanského umění na Katolické teologické fakultě UK Milana Galii.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. února 2015


Studenti učí studenty. Budoucí právníci vedou interaktivní kurzy na školách

Neznalost zákona neomlouvá, přehled o základních normách a předpisech dané země potřebuje mít každý její obyvatel. Prohlubovat povědomí o nich už několik let nejen na středních školách pomáhají také studenti Právnické fakulty UK v rámci projektu Street Law.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 9. února 2015


Odměňte se po zkouškovém lyžovačkou se slevou. Poradíme vám, jak na to

A je to! Zkouškové pomalu končí, je čas vylézt z knihoven a studoven na čerstvý vzduch a rozhýbat ztuhlou páteř. Jestli se bojíte vyrazit na hory, protože nechcete na sjezdovkách nechat všechny svoje úspory, poradíme vám, jak ušetřit.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. února 2015


Z Univerzity Karlovy na Oxford a zase zpátky

Absolvovat část studia na prestižní zahraniční univerzitě už není nedostupné ani pro české studenty. O podporu lze požádat například Fond mobility Univerzity Karlovy, tak jako to udělala studentka sociologie Bc. Kristýna Chábová, MSc., která jednoletý magisterský program absolvovala na Oxfordské univerzitě.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 4. února 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.