Výpis článků z archivu za měsíc: Březen 2010


Studentský portál www.chytrepalice.cz letos poprvé nabízí i letní dovolené

Web www.chytrepalice.cz, kde studenti nakupují zboží a služby se slevou, rozšiřuje svou nabídku o letní zájezdy. Destinace jsou určeny speciálně pro mladé. Jak cenou, tak možnostmi vyžití.

Pokračování

30. března 2010


Cena za nejlepší diplomovou práci s rozvojovou tematikou putovala na UK

Univerzita Karlova se může pyšnit dalším úspěchem. Studentka doktorského studia na katedře sociální geografie a regionálního rozvoje PřF UK Jana Kubelková získala za svou diplomovou práci „Urbanizace chudoby v rozvojových zemích“ cenu společnosti Člověk v tísni za nejlepší diplomovou práci s tematikou rozvojových zemí a rozvojové spolupráce.

Pokračování

29. března 2010


Něco za něco – premiéra v divadle Na prádle

Premiéra Shakespearovy komedie Něco za něco (Measure for Measure) se konala 24. dubna v divadle Na Prádle. Divadelní sdružení studentů Univerzity Karlovy Workshop Production ji nastudovalo v režii Johna Martlewa. Reprízy hry uvedené v alžbětinské angličtině se konají 26. a 29. dubna 2010.

Pokračování

25. března 2010


Absolvent Vás nasměruje

Konec studia se blíží a zanedlouho přijde úleva a skvělý pocit, který zažívá každý absolvent. Myšlenky na skvělou budoucnost mohou však být zkaleny obavami ze současné situace. Za univerzitní zdí čeká tvrdá realita, ekonomická krize může mít dopad i na absolventy.

Pokračování

25. března 2010


Studenti UK hledají královského kandidáta

V rámci Pražského Majálesu 2010 budou studenti vybírat také svého krále, proto na Univerzitě Karlově hledají toho nejlepšího kandidáta. (tisková zpráva)

Pokračování

25. března 2010


Studentka UK Českou Miss World 2010

Veronika Machová se v sobotu 20.3. 2010 stala Českou Miss World 2010. Devatenáctiletá blondýnka studující na Pedagogické fakultě UK celoživotní studium v oblasti pedagogických věd si jako motto zvolila: Dosáhni toho, co považuješ za nemožné. Machová bude v listopadu reprezentovat Českou republiku v mezinárodním finále soutěže Miss World ve Vietnamu.

Pokračování

22. března 2010


Anna Kulíšková bojuje na paralympiádě o medaile

Největší českou adeptkou na získání medaile je lyžařka Anna Kulíšková, studentka žurnalistiky na FSV UK, která také nesla vlajku při slavnostním zahájení. V úvodním slalomu dojela zrakově postižená Kulíšková na desátém místě. Vítězkou závodu se stala třiapadesátiletá Rakušanka Sabine Gasteigerová, nejstarší členka rakouské výpravy.

Pokračování

18. března 2010


Červená Karkulka jako deus ex machina

Šípková Růženka se potká s Červenou Karkulkou a povídají si latinsky. Připadá vám to zmatené? Jedná se o jedinečné představení organizované skupinou dvanácti studentů Ústavu řeckých a latinských studií Filozofické fakulty.

Pokračování

16. března 2010


I kdyby všechno stálo proti nám

Těžko říct, kdo hrál důležitější úlohu v tomto dramatu, zda sama temnota 50. let, právo vskutku k smíchu, jehož vykonání ale dopadlo na obviněné s bezcitnou krutostí, nebo jejich tragické osudy. Mrazivou dobu komunismu ještě v plné síle zprostředkovali studenti Právnické fakulty Univerzity Karlovy ve fiktivní rekonstrukci soudního procesu Vězeňská univerzita Růženy Vackové, který odehráli 27. února v Porotní síni Vrchního soudu v Praze na Pankráci jako součást 4. ročníku mezinárodního projektu proti totalitě Mene Tekel.

Pokračování

12. března 2010


Přátelé pro smutnou duši. Nechte se svézt žaludolodí Hany Dočkalové

Přesvědčivou vítězkou VI. ročníku o Cenu sv. Lukáše, studentské soutěže Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, se stala posluchačka 5. ročníku Hana Dočkalová. Její pozoruhodné práce i díla dalších laureátů a účastníků soutěže můžete vidět v galerii v Písecké bráně v Praze 6 do 16. března. Kontakt s výtvarnými díly Hany Dočkalové se doporučuje zejména smutným duším, protože má vlastní autorskou metodu, jak je odsmutnit.

Pokračování

10. března 2010


Video Akanidi a autorská kniha V říši Dubu získaly Cenu sv. Lukáše 2009

Kdo přišel 2. března v podvečer do Písecké brány na vernisáž výtvarných soutěžních prací VI. ročníku o Cenu sv. Lukáše, nevěděl, co má obdivovat dřív – zda vystavená díla, kvůli kterým vlastně přišel, nebo interiér samotné Písecké brány, její prastaré obnažené zdivo, dlažbu a valenou klenbu zastřešující monumentální prostor. Rudé nasvícení mu dodávalo poněkud pekelnou atmosféru, kterou odlehčovaly hvězdičky diod a hrozny pestrých balónků těsně pod stropem. Pro studentské práce posluchačů Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy to vše dohromady vytvořilo důstojné, ale hravé prostředí. Obdivovat bylo možno i kapelu TDSTV, která výtvarnému setkání dodávala patřičnou šťávu a odpich, a bez níž by vystavené obrazy byly tiché. Ticho je totiž trochu problém; dává prostor myšlenkám.

Pokračování

4. března 2010


Večírek /za samé 3ky/ studentů Práv a Arts Managementu

...aneb Není náhodou každý právník tak trochu umělec a každý umělec tak trochu právník?

Pokračování

3. března 2010


Začíná sezóna eurovíkendů, studenti mohou využít výhodné cestovní pojištění

Majitelé karet ISIC, ITIC a ALIVE mohou i letos při svých cestách do ciziny využít výhodného pojištění od společnosti Uniqa. Už za 200 Kč mají jistotu, že o ně bude v případě potřeby v zahraničí dobře postaráno. (Praha, 1. března 2010)

Pokračování

1. března 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.