Výpis článků z archivu za měsíc: Březen 2015


Další, prosím. Studenti farmacie soutěžili v lékárenské komunikaci

Pro studenty farmacie a budoucí lékárníky patří mezi důležité dovednosti, které by si měli během studia osvojit, i komunikace s lidmi. A protože to není věc tak docela snadná, pořádají se v ní dokonce i soutěže. Jedna taková se konala v polovině března na královéhradecké Farmaceutické fakultě UK.

Pokračování

Jan Tomiška (FaF UK); red., 31. března 2015


Studenti historie z Čech i Slovenska se setkali v Banské Bystrici

O víkendu od 13. do 15. března se znovu sešli zástupci studentů historie z České republiky a Slovenska. Druhým ročníkem tak pokračovala akce, jejíž tradici založil minulý rok v dubnu Spolek studentů historie FF UK, který tehdy zorganizoval a hostil první setkání na domácí půdě. Druhý ročník této jedinečné akce hostila Študentská historická spoločnosť Univerzity Matěje Bela v Banské Bystrici.

Pokračování

Daniel Ort; red., 27. března 2015


Studentský festival představí JINOnice Jinak. Přijeďte a přesvědčte se

Chcete se potkat se superhrdiny? Pak v sobotu 28. března vyrazte do areálu UK v pražských Jinonicích na studentský festival. Ten den se totiž představí JINOnice Jinak.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 25. března 2015


V boji o Iberoamerickou cenu uspěli i dva studenti UK

Vyhlášení autorů nejlepších studentských prací se vztahem k Latinské Americe či Pyrenejskému poloostrovu se uskutečnilo v reprezentačních prostorách Vlasteneckého sálu UK ve čtvrtek 19. března.

Pokračování

red., 20. března 2015


Kam večer? Na film. Na které fakultě hrají? Podívejte se na CUNIFILM

Lámete si hlavu, co večer podniknout? A co třeba vyrazit na promítání, která pořádají fakultní nebo oborové filmové kluby. Nevíte, kde a co hrají? Přesně z tohoto důvodu Studentská unie UK vytvořila zvláštní facebookové stránky CUNIFILM, kde si z přehledného programu snadno vyberete.

Pokračování

red., 11. března 2015


Nejen biflování paragrafů, studenti pilují dovednosti v právní poradně pro Pražany

„Člověka překvapí, kolik toho nezná, kolik toho v zákonech není napsáno a je třeba si domyslet,“ popisuje vlastní zkušenosti Jan Chmel. Student Právnické fakulty UK patří do první skupiny dobrovolníků, kteří prohloubili své znalosti prostřednictvím působení v právní poradně. Ta je za podpory pražského magistrátu a PrF UK od konce loňského roku otevřena v centru města.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 10. března 2015


Zaměstnává bezdomovce. Teď za to získala titul prospěšné podnikatelky roku

O tom, že se na univerzitě může zrodit veřejně prospěšný projekt dobře fungující v praxi, už několikátým rokem přesvědčuje tým studentů oboru studia občanského sektoru na Fakultě humanitních studií UK, Tereza Jurečková a Ondřej Klügl, kteří stojí za projektem Pragulic.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. března 2015


V právnické soutěži si studenti vyzkoušeli, jak řešit spor států o anektované území

Každý už jistě mnohokrát slyšel, že Brno platí za hlavní město české justice. A někdy se dokonce z tamního vrcholného vnitrostátního soudu stane alespoň na jeden den mezinárodní tribunál. Tento rok se tak v pátek 20. února brněnský Nejvyšší správní soud na chvíli proměnil v Mezinárodní soudní dvůr. Jak je to možné?

Pokračování

Lenka Píčová (Centrum pro lidská práva a demokratizaci), 2. března 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.