Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2005


Brigáda v zahraničí? V dnešní době žádný problém

Na pracovní programy je dobré přihlásit se co nejdříve, agentury často uzavírají registrace už koncem zimy. Vše se ale odvíjí od aktuální poptávky po pracovnících. Pokud je vysoká, má uchazeč šanci dostat se do programu ještě měsíc před odletem. Chcete cestovat po cizích zemích, zdokonalit se v tamním jazyce a navíc si i kapku přivydělat? V dnešní době není žádný problém skloubit všechny tři věci dohromady.

Pokračování

Petr Vnouček, 21. dubna 2005


Klání debatérů na mezinárodní úrovni

"..debata má opravdu neuvěřitelný spád, reakce přísedících jsou chvílemi bouřlivé, vstávají ze židlí, hlásí se, bouchají dlaněmi do lavic, nesouhlasně kroutí hlavou či hlasitým voláním podporují svou stranu.." Ve dnech 8.-10.4. 2005 se uskutečnilo mezinárodní setkání studentů evropských vysokých škol při příležitosti konání Allen & Overy Prague Debate Tournament 2005. Zástupci 28 týmů z 9 zemí si přijeli poměřit svůj argumentační a řečnický um.

Pokračování

Lucie Horáčková, 14. dubna 2005


Těžká cesta za studentským přivýdělkem

Nás, studentů, kteří si příležitostně či pravidelně přivydělávají na brigádách, není málo a zdaleka nerozhoduje jen to, do jaké míry jsme podporováni rodinou, či jaké máme kolem sebe zázemí. Každý vezme za vděk nějakou korunou navíc. Protože přivýdělkem často řešíme své existenční problémy, volba pracovní příležitosti se často omezuje na aktuální nabídku, ať už je jakákoli. Často je to jen ta práce, kterou nikdo jiný dělat nechce.

Pokračování

Lucie Horáčková, 12. dubna 2005


Proběhl seminář o studiu ve Francii

Informačně-poradenské centrum UK ve spolupráci s Francouzským institutem v Praze pořádaly dne 6. dubna 2005 v Zelené posluchárně budovy FF UK v Celetné ulici seminář s názvem "Možnosti studia ve Francii". Tento seminář byl další z již probíhajícího cyklu  seminářů, věnovaných možnostem studia v zahraničí pro studenty Univerzity Karlovy.

Pokračování

7. dubna 2005


Na univerzitu v Erlangenu jedině na kole

Pokud přemýšlíte o tom, zda jet v rámci studia Univerzity Karlovy do zahraničí a nemůžete se rozhodnout, radím vám – jeďte! Vztahy se prověří, rodiče vás neopustí, práce počká nebo si pak najdete jinou (samozřejmě lepší, protože budete kvalitněji jazykově vybaveni). Škola bez vás také nespadne. Já jsem se rozhodla pro univerzitu v německém Erlangenu.

Pokračování

Petra Beranová, FFUK, 1. dubna 2005




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.