Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2009


KULT OKULTĚNÍ

Čtvrtek 23. dubna 2009krátce před pátou hodinou. Dvůr Karolina zaplňuje kvetoucí kaštan a skupinky studentů shromažďující roztodivné předměty. Nenápadně přibývá věcí i lidí. Vznikají jednotlivá stanoviště ne nepodobná kruhovému tréninku. Kdo ale čeká trénink těla, hluboce se mýlí. Tohle je kruhový trénink imaginace! Hledám v hloučku toho, který pomocí slov nejvíce posouvá lidmi a předměty. Alexandr Guha zvaný Lexa ponechává dokončovací práce svým spolužákům a po usměvavém „ahoj“ ochotně svolí k rychlému výslechu pro i-forum. 

Pokračování

24. dubna 2009


Okultění 2009 - a jak to bylo dál...

Vše a všichni jsou připraveni. Lexa (Alexandr Guha) s Nelou (Hermannovou) oficiálně zahajují šestý ročník Okultění a krátce představují jednotlivé dílny. Přibývá tváří a rukou vyzdobených ornamenty, hady, motýly a květy z dílny bodypaintingu. Hned vedle je na zemi rozložená akční malba a hlouček u ní se otřásá smíchy při interpretaci portrétu jedné z přítomných dívek.

Pokračování

24. dubna 2009


Pětkrát NE současným mediálním radám

Tiskový prohlášením, které doprovází další z akcí Studentské unie, "Nejsme budoucnost tohoto národa“ - koncert za nezávislé mediální rady v ČR, jehož spolupořadateli jsou dále iniciativa Inventura demokracie a občanské sdružení ProWave, je následující Seznam pěti NE.

Pokračování

23. dubna 2009


Program Absolvent, tentokrát o přijímacím pohovoru

Další z přednášek programu Absolvent se uskutečnila 14. dubna 2009 v Zelené posluchárně v Celetné ulici. Její náplň tvořila nejen příprava na přijímací pohovor, ale celý proces hledání zaměstnání krok za krokem. Přednášku vedl PhDr. Miloš Brunclík, PhD.

Pokračování

16. dubna 2009


7. ročník soutěže EUSO

Mimořádné je na letošním úspěchu i to, že čtyři ze šesti letošních účastníků se mohou soutěže zúčastnit díky svému věku ještě příští rok. Většina zúčastněných zemí vysílá na EUSO studenty nejvyššího možného věku, v České republice probíhá výběr účastníků na základě úspěšnosti v předmětových olympiádách (fyzikální, chemické a biologické).  

Pokračování

8. dubna 2009


Program Absolvent letos již podvanácté

Příprava budoucích absolventů UK pro profesní život a doplnění specifických dovedností potřebných pro vstup do praxe jsou součástí dvanáctého ročníku Programu Absolvent.

Pokračování

3. dubna 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.