Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2017


Výstava Na film! se díky velkému zájmu prodlužuje

Interaktivní výstava Na film!, za níž stojí studenti Filozofické fakulty UK, se díky skvělým ohlasům tisíce návštěvníků prodlužuje! Její autoři opět dokázali, že film v muzeu může zaujmout a hlavně bavit děti i dospělé. Netradiční, hravou i vzdělávací instalaci bude možné zažít v Paláci Chicago na Národní třídě až do konce roku 2017.

Pokračování

red., 28. dubna 2017


Aplikace vás pošle DoPřírody! Student za ni sbírá ceny i pochvaly uživatelů

„Chtěl jsem jako svůj bakalářský projekt vymyslet něco vlastního. Říkal jsem si, proč nevytvořit nějakou praktickou mobilní aplikaci,“ takto uvažoval Michal Jakl, student Přírodovědecké fakulty UK, nad tématem své práce. A dnes, téměř o rok později, si uživatelé chytrých mobilů mohou stáhnout jeho aplikaci DoPřírody!

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. dubna 2017


Tým UK Praha počtvrté zvítězil v Evropské univerzitní hokejové lize

Ani v této sezoně nenašel hokejový výběr Univerzity Karlovy v Evropské univerzitní hokejové lize přemožitele. Boj o prvenství byl nicméně napínavý do poslední buly, tým UK našel velmi vyrovnaného soupeře z Univerzitou Mateje Bela v Banské Bystrici. Finálová série se proto vůbec poprvé v historii turnaje musela hrát na tři vítězná utkání.

Pokračování

Michaela Příhonská, red., 19. dubna 2017


Basketbalistky UK si přivezly stříbro z bejrútského sportovního festivalu univerzit

Až do Libanonu si pro pohár „dodriblovaly“ basketbalistky Univerzity Karlovy. Šestice studentek uspěla na Mezinárodním sportovním festivalu univerzit v Bejrútu, který se konal od 23. do 26. března. Děvčata dosáhla na druhé místo a z Blízkého východu si přivezla kromě výjimečných zážitků i pohár a medaile.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 13. dubna 2017


Kreativci z FHS UK si vybudovali vlastní ateliér. Obnoví bytové semináře

Pro kreativní tvorbu je třeba mít nejen nadání a čas, ale také místo, kde je možné se jí věnovat. A protože studentům Fakulty humanitních studií UK takový prostor chyběl, vytvořili si ho. Od března využívají ateliér pojmenovaný Místoprostor, kde chtějí tvořit, pořádat semináře, filmová promítání, autorská čtení nebo diskuzní večery.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 10. dubna 2017




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.