Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2013


Studenti marketingu a PR pomáhají mladým návrhářům prosadit se

Studenti marketingové komunikace a PR na Fakultě sociálních věd UK se spojili s mladými umělci z UMPRUM, aby ve společném projektu Creative Fashion Marketing pomohli profilovat a komunikovat začínající návrhářské talenty. Výsledkem společného úsilí mají být workshopy, přednášky a další aktivity týkající se vznikajících módních kolekcí.

Pokračování

red., 28. června 2013


Představit výzkum i laikům? Jde to, říká vítěz českého kola soutěže FameLab

Pouhé tři minuty stačí Bc. Jiřímu Dolanskému, aby jednoduše a vtipně vysvětlil, jak vznikají borany. Naučit vědce popularizovat vědu a předat své poznatky i svému okolí je cílem mezinárodní soutěže FameLab, jejíž české kolo student Přírodovědecké fakulty UK Jiří Dolanský vyhrál a postoupil do mezinárodního finále. To se konalo na začátku června v britském Cheltenhamu.

Pokračování

Helena Stinglová, 19. června 2013


Budoucí učitelé mají fakultní hrad. Studenti dějepisu absolvují část výuky na Bečově

Na konci května podepsala Pedagogická fakulta UK smlouvu o spolupráci s Národním památkovým ústavem, díky níž budou moci studenti dějepisu, ale časem třeba i dalších oborů, část výuky realizovat přímo v autentickém prostředí hradu Bečov. Spolupráce mezi oběma institucemi je ale daleko starší, sahá až do roku 2008.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 17. června 2013


Šrámkova Sobotka otevírá svůj první bohemistický BarCamp

K tradičním akcím, jichž se účastí studenti i pedagogové UK, patří festival českého jazyka, řeči a literatury Šrámkova Sobotka, který se postupně přerodil z přehlídky amatérských divadelních souborů do podoby týdenního semináře poezie, recitace a odborných přednášek na různá bohemistická témata.

Pokračování

Lukáš Novosad, 13. června 2013


Po deštích horko. Sportovce na Českých akademických hrách trápilo slunce

Zatímco začátek Českých akademických her poznamenaly prudké deště, v polovině týdne se počasí obrátilo do druhého extrému. Vysokoškolské sportovce tak začalo spalovat ostré slunce. Ve středu se přitom konala řada sportovních klání v různých disciplínách, od squashe, přes judo, moderní gymnastiku, lukostřelbu až po atletiku.

Pokračování

Helena Stinglová, 13. června 2013


Gymnasté FTVS UK si vezou z Českých akademických her stříbrný pohár

Již čtvrtý den studenti tuzemských vysokých škol poměřují své síly na Českých akademických hrách. Jejich dvanáctý ročník pořádá Fakulta tělesné výchovy a sportu UK. Zatímco ve středu se utkají především rychlonozí a mrštní atleti, úterý patřilo mimo jiné týmovým míčovým hrám, plavání a silným svalům a eleganci projevu sportovních gymnastů.

Pokračování

Helena Stinglová, 12. června 2013


Slavnostní zahájení dvanáctého ročníku Českých akademických her zkropil déšť

Ani mizerné počasí nezkazilo dobrou náladu na slavnostním zahájení dvanáctého ročníku Českých akademických her. Ty odstartoval v pondělí 10. června děkan Fakulty tělesné výchovy a sportu UK docent Vladimír Süss. Vedle poslechu koncertů studentských kapel a sledování rock and rollu nebo rope skippingu si návštěvníci mohli přijít i pro autogram olympijského vítěze v moderním pětiboji, absolventa FTVS UK a patrona her, Bc. Davida Svobody.

Pokračování

Helena Stinglová, 11. června 2013


České akademické hry začínají. Přijďte fandit a pro autogram olympionika Svobody

Tři sportovní disciplíny vyřadila velká voda z programu dvanáctého ročníku Českých akademických her. Ze tří desítek sportů tak vypadlo veslování, vodní slalom a sjezd a judo. Hry pořádá ve dnech 9. až 14. června Fakulta tělesné výchovy a sportu UK při příležitosti šedesátiletého výročí svého založení.

Pokračování

Helena Stinglová, 7. června 2013


Teritoriální tyjátr se vydal na cestu zpátky do Jugoslávie 60. let

Kdo by nemiloval filmového Vinnetoua. Ale jak to, že amerického indiána hrál Francouz a proč se natáčelo zrovna u Plitvických jezer? Na tyto záludnosti klenotu světové kinematografie se pokoušejí odpovědět studenti Institutu mezinárodních studií FSV UK, a to prostřednictvím svého divadelního spolku Teritoriální tyjátr.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 6. června 2013


Jedničkáři na jedničce

Budoucí studenti 1. lékařské fakulty, přijatí na základě studijního průměru, si 6. června na vlastní kůži vyzkoušeli, co na ně čeká příští rok v laboratořích nebo během výuky. Seznámení s jednotlivými pracovišti fakulty připravili pro více než stovku středoškoláků stávající studenti fakulty společně s jejím vedením. Během prohlídky areálů 1. lékařské fakulty jim budoucí kolegové z vyšších ročníků ochotně zodpovídali všechny dotazy ohledně studia a studentských aktivit na fakultě.

Pokračování

Petra Köpplová, 6. června 2013


Originální studentské aplikace mohou vyhrát v soutěži Společně otevíráme data

Fond Otakara Motejla, Matematicko-fyzikální fakulta UK a Fakulta informatiky a statistiky VŠE vyhlašují soutěž o nejlepší aplikaci využívající potenciál otevřených dat. Soutěž Společně otevíráme data je určena všem, kteří v datech vidí příležitost k vytvoření novátorských a užitečných služeb. Vítězné aplikace budou umístěny na www.otevrenadata.cz a alespoň jejich základní verze budou k dispozici zdarma.

Pokračování

red., 4. června 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.