Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2008


Dějiny Čechů v 68 minutách

Autorská provokativní komická show studentů a absolventů pražské DAMU. Jedná se o originální ztvárnění klíčových momentů českých dějin. Představení je určeno pro diváky bez rozdílu věku, vyznání, pohlaví a národnosti a je zařazeno mezi kulturní aktivity spojené s předsednictvím ČR v Radě EU.

Pokračování

8. srpna 2008


Co je Pražské jaro 1968?

Jiří Hoppe

Z Pražského jara a z jeho hlavních aktérů se v okamžiku stal mýtus; mýtus, který souvisel i s děním na Západě. Nikdo z těch, kdo prožil rok 1968 jako angažovaný pozorovatel, na něj nezapomene.

Pokračování

PhDr. Jiří Hoppe, Ph.D., 6. srpna 2008


Jak doložit znalost španělského jazyka

Netroufáte-li si zrovna na odbornou překladatelskou či tlumočnickou státní zkoušku, existují dvě možnosti, jakými můžete doložit svou znalost obecné španělštiny: složením státní jazykové zkoušky nebo jednoho ze stupňů mezinárodně uznávané zkoušky DELE.

Pokračování

5. srpna 2008


Léta šedesátá: poptávka po smyslu

Můj výklad hnutí šedesátých let je tedy tento: Nová viditelnost, která ovládla post-industriální společnost elektronických medií, prudce zviditelnila neudržitelné rozpory našeho politického a ekonomického systému a tím rozložila jeho politickou a morální legitimnost. Postindustriální sociální hnutí, která se dala tehdy do pohybu,  jsou tak spojena svým rozhodujícím motivem – potřebou smyslu a bojem o něj.  

Václav Bělohradský

Pokračování

Václav Bělohradský, 5. srpna 2008




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.