Výpis článků z archivu za měsíc: Září 2010


Evropskou hasičskou Miss 2010 studentka FHS

Studentka druhého ročníku FHS Štěpánka Dvořáková zvítězila v mezinárodní konkurenci a získala titul Evropské hasičské Miss v polském Čichowu. Hasičská soutěž krásy se uskutečnila v rámci VII. Evropských závodů koňských stříkaček a desetičlenná porota hodnotila promenádu dobrovolných hasiček v oblečení s třemi hasičskými doplňky, rozhovor ve večerní róbě a tanec.

Pokračování

30. září 2010


3rd World Student Environmental Summit, Tübingen, 20.-26. září 2010

Univerzita v německém Tübingenu a World Student Environmental Network uspořádali ve dnech 20.-26. září v pořadí třetí světový studentský summit o životním prostředí. Na konferenci se sešlo více než 60 studentů z 25 zemí pěti světadílů. Letos poprvé se jednání zúčastnili i studenti Univerzity Karlovy.

Pokračování

30. září 2010


ČSSZ informuje: kdy a za jakých podmínek trvá nárok na sirotčí důchod

Na Českou správu sociálního zabezpečení (ČSSZ) se často obracejí studenti s dotazem, kdy a za jakých podmínek jim trvá nárok na pobírání sirotčího důchodu, pokud např. přeruší studium, či pokračují ve studiu na další škole. ČSSZ proto uvádí některé příklady nejčastějších situací:

Pokračování

30. září 2010


Jak zaujmout média

Podzimní škola s názvem „Sociolog jako angažovaný pozorovatel aneb Jak psát sociologii pro média?“, která se uskutečnila ve dnech 20.–25. září 2010 v budově Hollaru, je společným projektem Institutu sociologických studií Fakulty sociálních věd Karlovy univerzity (ISS) a Lidových novin (LN). Určena je doktorandům a pokročilým magisterským studentům nejen ze sociologie, ale i z dalších spřízněných oborů. Koordinátorem nového projektu se stal Mgr. Jan Maršálek z ISS FSV UK.

Pokračování

27. září 2010


Medicafé

Prvními hosty nového projektu vědecké kavárny Medicafé budou 26.10. 2010 doc. MUDr. Ondřej Hrušák, Ph.D. a prof. MUDr. Jan Trka Ph.D. Projekt vědecké kavárny zahajuje studentský spolek MOTOLÁK 2. lékařské fakulty UK diskuzí o oboru onkohematologie. Pravidelná měsíční setkání ve studentském klubu K4 nejsou určena pouze pro mediky, ale i pro všechny, které zajímá lékařská věda. Po krátké prezentaci vědeckého projektu bude následovat diskuze s veřejností.

Pokračování

27. září 2010


Jan Palach v naší paměti - nabídka účasti v projektu

Projekt Jan Palach v naší paměti od září 2010 probíhá pod záštitou Studentské rady Filozofické fakulty UK. Navazuje na práci autorů výstavy Jan Palach ´69 a stejnojmenného sborníku, který vyšel v lednu 2009. Jeho cílem je vytvořit atraktivní a informačně bohaté webové stránky, které budou sloužit jako spolehlivý a komplexní zdroj informací o příběhu Jana Palacha a dalších lidí, kteří se pokusili upálit na protest proti politickým poměrům u nás i v jiných zemích bývalého sovětského bloku.

Pokračování

24. září 2010


Skupina osobního rozvoje a sebepoznání pro studenty VŠ – nabídka kurzů

Informačně-poradenské centrum UK pořádá pro zájemce setkání studentů s psychology v programu nazvaném „Skupina osobního rozvoje a sebepoznání pro studenty VŠ.“ Osm skupinových setkání se uskuteční od 13. října do 1. prosince 2010.

Pokračování

23. září 2010


Jan Gretz zvítězil v soutěži Mezi životem a smrtí

V soutěži Inter vitam et exitum v poskytování lékařské první pomoci zvítězil tým 2. lékařské fakulty UK. Jan Gretz spolu s Terezou Hlaváčkovou absolvovali v soutěži simulovaný urgentní příjem do fakultní nemocnice a 24 hodinovou službu na záchranné službě.

Pokračování

22. září 2010


Přes morbihanský záliv až na konec světa

Na přelomu srpna a září absolvovali studenti katedry dějin a didaktiky dějepisu další z oborových exkurzí, tentokrát do Bretaně. Přinášíme zážitky jednoho z účastníků.

Pokračování

15. září 2010


„Management game“ studentské konference EASM znamená iniciativu, ne pasivní přijímání informací

Svižně a s pořádnou dávkou energie se Mgr. Jan Procházka z Katedry kinantropologie, humanitních věd a managementu sportu FTVS UK ujal zahájení a moderování prvního dne Evropského studentského semináře, který v neděli v 9 hodin začal v prosluněné posluchárně Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Studentské konference tradičně s několikadenním náskokem předcházejí velkým konferencím EASM, tedy konferencím Evropské asociace sportovního managementu; letošní už 18. setkání významných osobnosti řízení evropského a českého sportu začne tento čtvrtek 15. a potrvá do 18. září 2010 ve vysočanském hotelu Clarion. Několikadenní náskok konference studentů a doktorandů je nezbytný, protože prezentace výsledků jejich jednání bude samostatným bodem programu konference.

Pokračování

13. září 2010


Otevírání sportovních obzorů zdravotně postiženým studentům UK

V chorvatské Viganji jsme uskutečnili v letním období se studenty UK zdravými i zdravotně postiženými kurzy vodních sportů. Poprvé jsme zorganizovali kurz nového moderního sportu na vodě – kitingu.

Pokračování

2. září 2010


Přístupnost informací pro zdravotně postižené občany – pozvánka na seminář

Radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví PhDr. Milan Pešák ve spoluprácí s Českým národním fórem pro eHealth a Zdravotnickými novinami, Ambit Media, a. s., zvou na seminář „Přístupnost informací pro zdravotně postižené občany. “ Seminář se uskuteční 2. září 2010 od 9:00 do 13:00 hod. v Sále zastupitelstva budovy Magistrátu hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Pokračování

2. září 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.