8. prosince 2005

Děkanem filozofické fakulty UK bude devětadvacetiletý Stehlík

PRAHA 8. prosince (ČTK) - Děkanem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (UK) bude devětadvacetiletý Michal Stehlík. Dnes ho do čela školy zvolil v prvním kole akademický senát. Dal mu přednost před čtyřicetiletým ředitelem Ústavu světových dějin fakulty Martinem Kovářem. Stehlík, který je náměstkem generálního ředitele Národního muzea, měl podporu zejména u studentských členů senátu, řekla ČTK mluvčí fakulty Michaela Dombrovská.

Do funkce musí Stehlíka jmenovat rektor. Fakultu by měl začít vést od 1. února. Stehlík by chtěl z filozofické fakulty vytvořit moderní školu, která bude přitažlivá pro uchazeče, prestižní a ekonomicky zajímavá pro pedagogy a zaměstnance. Chtěl by reformovat řízení fakulty, aby byly stanoveny jasné pravomoci a odpovědnost, uvádí ve svém volebním programu.

Je podle něj třeba jasně definovat studijní programy, zajistit ekonomickou stabilitu fakulty a nalézt další zdroje pro její rozvoj, například zapojením do evropských programů. Počítá také s tím, že by se měl zvýšit počet studentů, aby škola získala více peněz ze státního rozpočtu

Měly by se podle něj také zlepšovat podmínky pro studium, například funkčním elektronickým studijním systémem a transformací centrální knihovny. Fakulta musí zůstat elitní školou, která bude vychovávat kvalitní odborníky, míní. Měla by také zachovat malé obory.

Stehlík absolvoval magisterské studium historie a slovakistiky na Filozofické fakultě UK. Titul PhDr. získal na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Doktorát ze světových dějin složil v Ústavu světových dějin pražské filozofické fakulty. Náměstkem ředitele Národního muzea je od roku 2002. Předtím rok působil na referátu centrální evidence sbírek ministerstva kultury. Od roku 2001 vyučuje na fakultě

slovenské dějiny.

Petra Měšťanová mal




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.