Týden České republiky v Studentenwerku Dresden ****************************************************************************************** * Týden České republiky v Studentenwerku Dresden ****************************************************************************************** Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze se zúčastnily v týdnu od 2. 11. - 6. 11. 2009 Dn v Drážďanech. Koleje a menzy v tomto týdnu zajišťovaly doprovodný program na TU Dresden, k menze Bergstraße prezentován pod názvem Týden české kuchyně. Menza Bergstraße je součástí Dresden, příspěvkové organizace Saské vlády, který byl jedním z hlavních pořadatelů Dnů Če Drážďanech. Koleje a menzy zajišťovaly v menze Bergstraße výrobu a výdej klasických českých jídel. Pro Kolejí a menz byli vybráni tři nejlepší zaměstnanci z 11 menz. Výrobu polévek a hlavního m šéfkuchaři pan Vilém Šulc z Nové menzy 17. listopadu v Praze a pan Vladimír Podlešák z men pavilon v Plzni. Výrobu a výdej sladkých jídel zajišťovala cukrářka paní Eva Novotná z men Hradci Králové. Výdej českých jídel připravený kuchaři Kolejí a menz představoval celou 1/ menzy Bergstraße, tj. denně cca 1.000 jídel. Zleva: šéfkuchař menzy Bergstraße Gerd Schulz, čeští šéfkuchaři V. Podlešák, E. Novotná a V rámci Týdnu české kuchyně byly v reprezentativních prostorách a hale menzy Bergstraße um materiály Univerzity Karlovy v Praze, které studenty informovaly o možnosti studia na naší a o možnosti odborných stáží a výměnných pobytů. Tyto materiály zajistilo Informačně-porad Univerzity Karlovy v Praze pod vedením PhDr. Hany Urychové. Dalším partnerem Týdnu české kuchyně byl Magistrát hl. m. Prahy, který věnoval propagační Praze, o její historii a o možnostech, které nabízí turistům. Dále pak vedoucí oddělení ce paní PhDr. Jana Hudcová zapůjčila pro tuto akci propagační postery Prahy. Slavnostního zahájení Týdne české kuchyně se v reprezentativních prostorách a hale menzy B zúčastnil za TU Dresden a Studentenwerk Dresden ředitel Studentenwerku prof. Dr. Rudolf Pö a menzy UK Ing. Jaromír Fix vedoucí ekonomického útvaru a Ing. Martin Prajer, Ph.D. vedouc útvaru. Celý Týden české kuchyně odborně zajišťoval vedoucí oddělení gastronomie Kolejí a Zajíc. Slavnostní zahájení zprava ředitel Studentenwerk Dresden prof. Dr. Rudolf Pörtner a vedouc útvaru Kolejí a menz Ing. Martin Prajer, Ph.D. Na závěrečném jednání 6. listopadu 2009 bylo představiteli TU Dresden a Studentenwerk Dres poděkování českým kuchařům a představitelům Kolejí a menz. Následně byly Koleje a menzy po účasti na dalších akcí zaměřených na propagaci České republiky v rámci všech 52 studentenw republice Německo. Koleje a menzy touto akcí navázaly na tradiční dlouholetou spolupráci se Studentenwerk Dre zahájena již v 90. letech 20. století. K úspěchu akce významně přispěli i další partneři j poradenské centrum Univerzity Karlovy v Praze a Magistrát hl. m. Prahy, kterým tímto Kolej Výdej českých jídel v menze Bergstraße