Sportovci z 11 pražských vysokých škol se utkali v tradičním plaveckém závodě

24. listopadu 2010

Katedra tělesné výchovy Přírodovědecké fakulty  UK v Praze pořádala dne 22.11.2010 tradiční 26. ročník Memoriálu Dr. Miroslava Bubníka v plaveckých štafetách, který se konal pod záštitou děkana PřF UK Prof. RNDr. Bohuslava Gaše, CSc.

Letošní závod se konal za mimořádně velkého zájmu studentů i diváků. Startovalo 21 štafet z 11 pražských vysokých škol (ČVUT FSv, ČVUT FEL, ČZU, VŠE, UK FTVS, PF, 1. LF, 2. a 3. LF, MFF, PedF, PřF). Vítězem se stala Fakulta tělesné výchovy a sportu v rekordním součtu časů 8:13,7s.

Tradiční Memoriál Dr. Miroslava Bubníka se konal ve sportovním centru UK v Hostivaři a zúčastnilo se ho 168 plavců a 30 rozhodčích. Řádní studenti denního studia se utkali v disciplínách 8x50m prsa a 8x50m volný způsob, což zvyšuje atraktivitu těchto závodů a dokáže vtáhnout svou atmosférou nejen špičkové sportovce, ale také širokou masu studentů, kteří s plaveckým tréninkem na vysoké škole teprve začínají. Štafetu tvoří 6 mužů a 2 ženy. Jednotliví členové startují v libovolném pořadí a musí obě štafety absolvovat ve stejném složení. Fakulty mohou postavit i více štafet, ale závodník může startovat pouze jedenkrát v první a druhé disciplíně. Konečné pořadí fakult se získá součtem časů obou štafet.



Tato sportovní akce je každoročně věnována jako vzpomínka na našeho velmi oblíbeného kolegu, vynikajícího plavce a všestranného sportovce, Miroslava Bubníka. Ten ovlivnil celé generace studentů svým přístupem a mimořádným sportovním pedagogickým nadáním i vynikajícím sportovním talentem. Patřil k nejlepším československým reprezentantům v plavání, byl několikanásobným mistrem republiky. Své tituly získával ve volném způsobu i delfínu na tratích od 100m a vynikal i ve vytrvalostních disciplínách. Pro studenty i pedagogické pracovníky na fakultě pořádal lyžařské a vodácké sportovní kurzy. Pro svou vždy dobře naladěnou povahu a velké hudební nadání byl velmi oblíben nejen u studentů, ale i u dětí při pořádání prázdninových táborů. Kromě plavání, lyžování, kanoistiky hrál také vodní pólo a byl spoluautorem příručky vodního póla a působil zde také jako rozhodčí. 

Atmosféru letošního Memoriálu, která byla plná napětí a kvalitních výkonů, završilo slavnostní vyhlášení výsledků. Ceny předávala Mgr. Kateřina Feitová, vedoucí KTV PřF UK. Celé závody byly ukázkou plavecké úrovně pražských vysokoškoláků a jejich zájmu o plavání. Za vydařený průběh závodů děkujeme Pražské tělovýchovné unii a za záštitu nad závody Prof. RNDr. Bohuslavu Gašovi, CSc., děkanovi PřF UK.

Mgr. Zdenka Polová


                                                                                                                     








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.