7. prosince 2010

Prof. MUDr. Radomír Hrdina, CSc.

Doc. MUDr. Radomír Hrdina, CSc. je docentem katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty v Hradci Králové UK v Praze od roku 1999. Pedagogické činnosti se věnuje především v rámci magisterského studijního programu Farmacie, kde vyučuje povinné předměty Farmakologie a Klinická farmakologie. Je členem komise pro státní závěrečné zkoušky a předseda komise pro obhajoby diplomových prací. Pod jeho vedením dosud úspěšně obhájilo svou diplomovou práci 28 studentů. Zároveň je členem komise pro státní rigorózní zkoušky v oboru farmakologie a toxikologie a je konzultantem pro rigorózní řízení. V současné době je předsedou komise pro státní doktorské zkoušky a obhajoby disertačních prací v doktorském studijním programu Farmacie, obor Farmakologie a toxikologie a též členem komisí v oboru Klinická farmacie. Je současně školitelem 3 studentů doktorského studia, pod jeho vedením již úspěšně obhájili své disertační práce 3 studenti. Jejich práce byly hodnoceny jako velmi kvalitní a získali za ně i ocenění v různých studentských soutěžích.

Doc. Hrdina se od počátku své vědecké práce zaměřuje na experimentální farmakologii kardiovaskulárního systému. Od roku 1980 je členem České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii. Je autorem nebo spoluautorem 2 monografií a 4 kapitol monografických publikací, 43 původních vědeckých publikací, z toho 20 v časopisech s IF, a autorem či spoluautorem 4 učebních textů.

Doc. Hrdina je odborníkem ve svém oboru, systematicky se zabývá studiem a možnostmi ovlivnění kardiotoxicity anthracyklinových antibiotik. Zároveň je zkušeným pedagogem, což dokládá mj. i ocenění za nejlepší dílo v oboru pedagogické literatury za r. 1997, které mu udělil Výbor České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii České lékařské společnosti J. E. Purkyně za publikaci Farmakologický slovník, který vznikl pod jeho vedením. Rovněž přednášky z profilového předmětu Farmakologie patří k pravidelně nejlépe hodnoceným přednáškám na fakultě.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.