7. prosince 2010

Prof. MUDr. Radek Pudil, Ph.D.

Poporvé se seznámil s vědeckou prací jako student v rámci SVOČ (téma: buněčná imunita chronické osteomyelitidy, práce zvítězila v celostátním kole soutěže).

Oblasti výzkumu po zahájení praxe tvořily imunitní změny v průběhu ischemie a reperfúze v průběhu akutního infarktu myokardu, dále se těžiště posunulo do tří oblastí – srdeční selhání, úloha biomarkerů v diagnostice a terapii onemocnění kardiovaskulárního systému (především akutního infarktu myokardu) a studium kmenových buněk a jejich možného využití v kardiologii. Doposud se podílel na řešení 6 projektů IGA MZ, z nichž u jednoho je hlavním řešitelem. Podílí se na řešení výzkumných projektů zahrnutých do výzkumného záměru MSM0021620817 s názvem Invazivní přístupy k záchraně a regeneraci myokardu.

Je autorem 1 monografie, dále 4 kapitol v monografiích (3´ jako 1. autor), autorem 43 publikací v recenzovaných časopisech (20´ jako 1. autor), z nichž je 16 prací publikováno v časopisech s IF (6´ jako 1. autor), dále je autorem dalších 23 publikací uveřejněných v dalších recenzovaných časopisech (8´ jako 1. autor). Absolvoval více než 50 přednášek či posterových prezentací v zahraničí, z nichž bylo otištěno 36 abstraktů v časopisech s IF.

Podle SCI dosáhl celkem 78 citací (s vyloučením autocitací).

Při výchově studentů PGS dva studenti úspěšně absolvovali a je školitelem či školitelem specialistou u dalších 4 studentů.

Je členem redakční rady Kardiologické revue a Kardiofóra.

Z ocenění lze jmenovat 1. cenu České kardiologické společnosti o nejlepší publikaci autorů do 35 let (1997), dále 2. místo v soutěži Mladých výzkumníků České kardiologické společnosti, Praha, 1995, 1. místo v celostátní přehlídce studentských vědeckých prací SVOČ a získání Ceny rektora Univerzity Karlovy v r. 1990.

Získal 1. a 2. stupeň specializační atestace z vnitřního lékařství, dále získal specializační atestaci z kardiologie.

Je členem kolegia katedry interních oborů a členem AS LF UK v Hradci Králové.

Je členem České kardiologické společnosti (pracovních skupin echokardiografie, srdečního selhání a pracovní skupiny plicní cirkulace), dále členem Evropské kardiologické společnosti, České imunologické společnosti a České společnosti hyperbarické medicíny a oxygenoterapie. Z profesních organizací je členem České lékařské komory.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.