7. prosince 2010

Prof. MUDr. Tomáš Seeman, CSc.

Doc. MUDr. Tomáš Seeman, CSc. je vysoce kvalifikovanou a ve světě uznávanou vědeckou osobností a jeho pedagogické působení v pregraduální i postgraduální výchově má výsledky odpovídající hodnosti profesora.

Doc. MUDr. Tomáš Seeman, CSc. se od počátku svého profesního působení věnuje pediatrii a v této odbornosti pak zejména problematice související s onemocněním ledvin a močových cest. Nezbytné znalosti při tom získával nejen na domácím pracovišti, ale také na řadě špičkových pracovišť zahraničních, kde měl možnost být aktivně zapojen do řešení badatelských záměrů a aktivně se podílet na jejich řešení včetně výstupů v podobě publikací v renomovaných periodicích. Prioritní publikace doc. Seemana referují zejména o diagnostice a léčbě dětí s polycystickou chorobou ledvin a dále pak jsou soustředěny na problematiku pojednávající o analýze, diagnostice a léčbě hypertenze v dětském věku. Právě v těchto badatelských aspektech dosáhl doc. Seeman vysokého mezinárodního uznání.

Je cenné, že doc. Seeman mnohé ze získaných zkušeností realizoval také v podmínkách domácích, tedy na půdě Pediatrické kliniky 2. LF UK a FN Motol. Na tomto pracovišti působí nejen jako erudovaný pedagog, ale vykonává také funkci vedoucího lékaře v programu Transplantace ledvin u dětí. Vybudoval český registr dětí s polycystickým onemocněním ledvin, který je druhým největším na světě. na Pediatrické klinice se také spolupodílel na vybudování molekulárně-genetické laboratoře, která má v ČR unikátní postavení a umožńuje přesnou diagnostiku geneticky determinovaných chorob ledvin. Úspěšnou vědecko-výzkumnou aktivitu prokázal doc. Seeman také při řešení několika grantových projektů. Do svého badatelského úsilí také zapojuje i spolupracovníky v rámci doktorského studijního programu.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.