7. prosince 2010

Prof. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D.

Doc. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. je významným a vysoce hodnoceným odborníkem ve svém oboru. Jeho vědecko-výzkumná činnost je zaměřena hlavně na problematiku v oboru dětského lékařství se specializací na dětskou gastroenterologii, hematologii a výživu.

V roce 2002 obhájil svoji disertační práci s názvem "Problematika Helicobacter pylori a Helicobacter heilmannii v dětském věku a nové možnosti neinvazivní diagnostiky infekce Helicobacter pylori v klinické praxi"  a získal titul Ph.D. V roce 2004 obhájil habilitační práci s názvem "Onemocnění žaludku a dvanáctníku v dětském věku" a v roce 2005 byl jmenován docentem pro obor pediatrie.

Doc. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. je autorem jedné monografie, která byla oceněna za období 2001 - 2002 jako nejlepší práce v oboru dětská gastroenterologie, dále je autorem nebo spoluautorem 76 publikací. Jeho publikační činnost je význačná a velmi rozsáhlá jak v česko-slovenském tak v cizojazyčném písemnictví. Významná je i jeho činnost v oblasti řešení grantových studií, je řešitelem a spoluřešitelem 20 tuzemských i mezinárodních grantů a výzkumných záměrů. O jeho věhlasu svědčí i vysoký citační index u obou hlavních světově uznávaných citačních databázích (WoS a SCOPUS).

Doc. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. se aktivně účastní formou přednášek nebo posterů konferencí, seminářů a sympozií jak u nás tak v zahraničí.

Doc. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. pracuje již od promoce na Dětské klinice FN Plzeň a svou pílí a pracovitostí se postupně vypracoval na docenta dětského lékařství, uznávaného lékaře a vědeckého pracovníka. Ve výuce a pedagogické činnosti  vede nejen výuku všeobecného směru jako zástupce pro výuku, ale je i vedoucím učitelem pro obor stomatologie a učí i v bakalářských oborech zdravotních věd. V současné době je školitelem dvou studentů v doktorském studijním programu, je členem oborové rady a komisí pro zkoušky a obhajoby doktorského studia programu pediatrie.

Doc. MUDr. Josef Sýkora, Ph.D. je členem v několika tuzemských i zahraničních odborných společnostech a organizacích.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.