15. července 2004

Vyznamenání prof. ThDr. Pavlu Filipimu


Dne 14.července 2004 dopoledne předal slavnostně rakouský velvyslanec dr. Klas Daublebsky profesoru ThDr. Pavlu Filipimu, děkanovi Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Rakouský čestný kříž za vědu a umění 1.třídy.


Toto vyznamenání udělil prof. ThDr. Pavlu Filipimu již 23.4.2004 rakouský prezident dr. Thomas Klestil na návrh Evangelické církve Rakouska jako dík Republiky Rakousko za jeho teologické působení, za činnost, kterou prováděl a provádí jako vědecký praktik a jako praktický vědec, jako ekumenik a historik církví, za jeho koherentní vědecký průnik vývoje vyznání protestantské víry a dějin zbožnosti, za stálou pozornost, kterou věnuje jejím středoevropským kontextům, za jemu vlastní ekumenické angažmá, za jeho nikdy neúnavný zájem o práci na poli dobrého sousedství mezi Českou republikou a Rakouskem.


Slavnostní shromáždění u této příležitosti proběhlo na Rakouské rezidenci v Praze za účasti rektora Univerzity Karlovy prof. Ing. Ivana Wilhelma,Csc., synodního seniora Českobratrské církve evangelické Mgr. Joela Rumla a dalších hostů.

Laudatio na přednesl prof. Karl Schwarz, církevní historik z Evangelické teologické fakulty ve Vídni, dlouholetý kolega a přítel prof. Pavla Filipiho.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.