20. dubna 2011

Teoretické a praktické otázky výuky trestního práva – setkání kateder trestního práva právnických fakult ČR a SR

Mezinárodní konference Teoretické a praktické otázky výuky trestního práva je tradiční formou setkání pracovníků kateder trestního práva právnických fakult v České republice a Slovenské republice. Koná se pravidelně každý rok, střídavě v České republice a Slovenské republice. V roce 2010 se konalo zasedání v Budmericích u Trnavy na Slovensku. Setkání organizovala katedra trestního práva Právnické fakulta Trnavské univerzity. V letošním roce organizuje konferenci katedra trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Konference se koná ve dnech 20. 4 – 21. 4. 2011 v zámku ve Ctěnicích v Praze.

Na setkáních jednotlivé katedry informují o své pedagogické a vědecké činnosti a samozřejmě o novinkách v oborech vyučovaných jednotlivými katedrami (trestním právu, kriminologii a kriminalistice). Jednotlivé katedry se informují o svých učebních plánech, používaných učebnicích, metodách výuky, kontaktu s praxí, výběrových specializačních předmětech etc. Smyslem setkání je tedy výměna zkušeností z výuky dynamicky se rozvíjejícího základního právního oboru – trestního práva a souvisejících disciplín.

Na konferenci se přihlásilo 45 účastníků, zástupců jednotlivých pedagogických pracovišť, zejména z právnických fakult.

Letošního setkání se účastní zástupci všech kateder trestního práva právnických fakult v České republice (Praha, Brno, Olomouc, Plzeň) a zástupci katedry trestního práva Policejní akademie ČR. Ze Slovenské republiky přijali pozvání katedry trestního práva právnických fakult z Bratislavy, Banské Bystrice a Trnavy, katedry trestního práva Akademie Policejního sboru Slovenské republiky a zástupci Ústavu veřejného práva Fakulty práva Panevropské vysoké školy z Bratislavy (jde o soukromou vysokou školu, která má akreditaci k magisterskému i doktorskému studijnímu programu, a je na ní možno z trestního práva konat habilitační i jmenovací řízení). Zejména informace z výuky na této soukromé škole, která má akreditaci ve všem formám výuky (oproti veřejnoprávní Právnické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě), může být velmi zajímavá.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.