5. května 2011

Projekt roku v soutěži MŽP ČR získala Martina Nádherná z PřF UK

Mgr. Martina Nádherná z Katedry analytické chemie Přírodovědecké fakulty UK získala v soutěži Ministerstva životního prostředí „Chytrá řešení pro životní prostředí“ cenu Projekt roku. Její projekt "Nové bezpečné Li-ion baterie nejen pro elektromobily" byl vybrán mezi pět projektů s největším realizačním potenciálem.

Soutěž „Chytrá řešení pro životní prostředí“ má za úkol pomoci zviditelnit talentované studenty středních a vysokých škol a jejich nápady na vylepšení technologií a v budoucnu poskytnout autorům technickou, podnikatelskou a finanční pomoc pro to, aby projekt mohl být realizován.

Studenti středních a vysokých škol v České republice a studenti s českým státním občanstvím studující na školách v zahraničí soutěžili s návrhy na: zlepšení technologií pro čištění vod, zlepšení technologií pro snížení emisí, recyklace materiálů a odpadů a vývoj nových analytických postupů pro detekci škodlivin. Přihlášky byly hodnoceny ve dvou kolech na základě oblasti praktického přínosu pro ochranu životního prostředí, specifikace přínosu – například v podobě finančního odhadu nebo počtu obyvatel /firem, jimž zlepšení přinese užitek, realizovatelnosti technických a obchodních podmínek, jež by musely být splněny a originality projektu.

více informací o soutěži








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.