19. května 2011

Mapová sbírka PřF UK bude do odvolání uzavřena z důvodů rekonstrukce

Mapová sbírka Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy  je od 23. 5. 2011 do odvolání uzavřena z důvodů rekonstrukce. I-Foru to sdělila vedoucí Geografické knihovny a ředitelka Mapové sbírky PhDr. et Mgr. Eva Novotná.

Aktuální informace naleznete na webových stránkách Mapové sbírky.

Mapová sbírka Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy poskytuje konzultační a doplňkové služby pro vědecké účely a vysokoškolské studium; služby jsou poskytovány akademickým pracovníkům a studentům Univerzity Karlovy, dále pak i ostatní odborné a laické veřejnosti. Jsou určeny zejména pro vědeckou práci, magisterské a postgraduální studium. Zaměstnancům a studentům geografické sekce Přírodovědecké fakulty jsou služby poskytovány bezplatně.

Pracoviště je součástí geografické sekce fakulty. Svoji činnost uskutečňuje s přesahem i na jiné fakulty a univerzitní pracoviště. Mapová sbírka, která byla založena roku 1920 jako Státní sbírka mapová Republiky československé, pečuje o kulturní odkaz nedocenitelné hodnoty, poskytuje podklady pro výzkumnou studijní činnost i pro širší kulturní účely. Její kartografický fond patří mezi nejvýznamnější v ČR. Tvoří ho přes 2 000 atlasů (od 16. století), 60 glóbů, kolem 100 000 mapových listů i knižní a časopisecké svazky.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.