3. června 2011

Univerzitní osmy: veslařský souboj pražských vysokých škol

2. 6. 2011, autor: prim, rubrika: Studenti

Víc než vítězství, víc než snaha o nejlepší čas. Připravte se na klání, které se rychle zařadí mezi prestižní události. Metropole a řeka Vltava poprvé 3. června ožijí soubojem Univerzitních osem, v němž se poměří současní i bývalí studenti čtveřice pražských vysokých škol. Posádka Univerzity Karlovy se postaví zástupcům Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické.

V sestavách osmiveslic zapojených vysokých škol figurují známá jména – olympijští medailisté či účastníci Her, mistři Evropy mezi seniory i závodníky do 23 let a také členové české reprezentace. Ke každé posádce samozřejmě patří kormidelník, v případě Univerzitních osem to budou čtyři kormidelnice. Mezi nimi nechybí ani mistryně světa do 23 let Jitka Antošová.

Sestava osmy Univerzity Karlovy: Václav Zitta, Marek Doseděl, Matěj Chytil, Jiří Felix, Josef Lukš, Karel Mocek, Lukáš Richard, Martin Hladík a Sára Víchová.

Studenti také budou mít možnost ukázat svou příslušnost k jednotlivým univerzitám, protože jim byly pro závod přiděleny různé barvy. Univerzitě Karlově patří červená, ČZU světle zelená, veslaři VŠE si obléknou tmavě modrou a zástupci ČVUT pojedou v oranžové.

Program Univerzitních osem ovšem nabízí daleko více než sportovní souboj. V pátek 3. června v 18.00 odstartuje na pódiu přímo na náplavce Rašínova nábřeží koncert kapely Goodfellas, na níž v půl osmé naváží Sunflower Caravan.

Více informací na www.primatorky.cz/u8










Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.