NERV prezentoval výstupy k boji proti korupci

10. června 2011

10. 6. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: Projekty a týmy UK

Prezentace výstupů pracovní skupiny pro boj s korupcí za účasti garanta skupiny Pavla Kohouta a dalších členů a spolupracovníků NERV se konala 9. června v prostorách Fakulty sociálních věd UK v Opletalově ulici. Na práci a výstupech této skupiny se velkou měrou podíleli vyučující, doktorandi a studenti IES FSV UK.

Na prezentaci vystoupil jak garant pracovní skupiny Pavel Kohout, tak ostatní spoluautoři sborníku. Sborník, na jehož přípravě se pracovalo téměř celý rok, byl v pondělí 6. června představen na jednání tzv. „velkého“ NERVu a podpořen všemi jeho členy. Podle Pavla Kohouta je cílem tohoto sborníku ušetřit několik miliard korun na zakázkách veřejných rozpočtů. Nemá sloužit jako politický pamflet proti komukoliv, jeho cílem není prosazovat politickou agentu nebo bojovat proti jiné.

Sborník byl pro všechny zájemce v posluchárně k dispozici. Publikace obsahuje případové studie, ilustrační příklady a návrhy, které by měly přispět k zúžení prostoru pro korupci. Ve 12 tematicky rozdělených kapitolách se dotýká problematiky zadávání veřejných zakázek, jejich kontroly, zásadních problémů kvality velkých infrastrukturních zakázek i tzv. rozklikávacího rozpočtu.

Sborník textů pracovní skupiny pro boj proti korupci Národní ekonomické rady vlády NERV

Národní ekonomická rada vlády (NERV) je poradním orgánem, který pomáhá vládě nalézt nejvhodnější podobu reforem a ekonomických opatření. NERV má v současnosti celkem 5 pracovních skupin – veřejné finance, boj s korupcí, vztahy k EU, konkurenceschopnost a podpora podnikání, financování zdravotnictví.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.