16. června 2011

Úspěch týmu Právnické fakulty UK na Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot

16. 6. 2011; autor: tisková zpráva SU UK; rubrika: Studenti

Tým studentů reprezentujících UK na letošním 18. ročníku Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot zaznamenal významný úspěch.

Studenti pražské právnické fakulty (konkrétně se jedná o Kristínu Bartoškovou, Reného Ciencialu, Ráchel Tošnerovou a Veroniku Kinclovou), kteří reprezentovali UK na letošním 18. ročníku prestižní celosvětové soutěže v simulovaném rozhodčím řízení Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ve Vídni, zaznamenali významný úspěch.

Na těchto tzv. „olympijských hrách mezinárodního obchodního práva“ se zmínění studenti zařadili mezi první stovku elitních světových univerzit. Konkrétně se naši studenti umístili na 78. místě z celkových 254 účastnících se týmů a od účasti v užším finále je dělilo pouhých deset bodů (z celkových 1200 možných). Od minulého roku pražský tým zaznamenal posun kupředu o úctyhodných 80 míst.

Tým pod vedením prof. Moniky Pauknerové, dr. Vladimíra Balaše a coachů Mgr. Stanislava Kuby, dr. Zbyška Kordače a dr. Andreje Štaňka nechal daleko za sebou nejenom tým brněnský i olomoucký, které zaznamenaly dílčí úspěchy v letech předcházejících, ale i týmy slavných zahraničních univerzit. Letošní výsledek pražských studentů je nejlepším umístěním jakéhokoliv českého týmu v několika posledních letech soutěže. Nadto byla letos týmu udělena i cena za vynikající individuální výkon, konkrétně studentce Ráchel Tošnerové, a to jako jediné v ČR.

soutěžní tým Právnické fakulty UK (foto Martina Hájková)

Výše uvedený úspěch pražského týmu byl možný jen díky velké píli a nasazení všech účastnících se studentů. Nic z toho by ale nebylo možné ani bez štědré finanční i nefinanční podpory Právnické fakulty UK, advokátní kanceláře Pokorný, Wagner & spol., BBH, advokátní kanceláře, v.o.s., Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR a občanského sdružení Team Prague.

SU UK, tisková zpráva, 06.06.2011, Praha/Vídeň






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.