Páté patro Filozofické fakulty otevřeno!

29. června 2011

29. 6. 2011, autor: P.K., rubrika: i-Forum informuje

Děkan Filozofické fakulty doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D včera slavnostně otevřel nové prostory fakulty v pátém patře. Nástavbu hlavní budovy FF UK si přišla prohlédnout také náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Eva Bartoňová, prorektor pro investiční výstavbu prof. Milan Tichý a autor projektu akademický architekt Vlastimil Vagaday.

„Mám pocit, že jsem nastoupil na fakultu jako děkan humanitní školy, ale stal jsem se malým stavitelem. Filozofická fakulta má dlouhodobě nedostatek prostoru, a tak se raduji za každého metru, který získáme. Projekt knihovny a pátého patra ležel na stole, už když jsem na fakultu před pěti lety nastoupil, a jsem rád, že se podařilo proměnit plány v realitu,“ uvedl při otevření nových prostor děkan Filozofické fakulty Michal Stehlík.

Projekt v hodnotě 27 milionů korun byl minulý týden zkolaudován bez připomínek a od pondělka 4. 7. se začne využívat. V rámci dostavby se vybudoval také velkokapacitní výtah, který spojil všechna podlaží budovy.

V průměru má Univerzita Karlova k dispozici na jednoho studenta asi 4 m2, pričemž doporučená hodnota pro výuku, vědu a výzkum podle dokumentu MŠMT je pro společenskovědní obory 6 m2, pro pedagogické 11 m2, pro lékařské a přírodovědecké asi 15 m2, tedy zhruba čtyřnásobek. Kromě Filozofické fakulty, která se dlouhodobě potýká s nedostatkem prostoru, se se stejným problémem snaží vypořádat Fakulta humanitních studií, která má jen 0,93 m2 čisté užitkové plochy na jednoho studenta.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.