4. srpna 2011

Studenti UK se revizorů bát nemusí

4. 8. 2011, autor: P. K., rubrika: Studenti


Některé typy karet ISIC nebudou při kontrole v pražských dopravních prostředcích platit jako doklad o studiu, uvedly úterní Lidové noviny. Studenti Univerzity Karlovy se ovšem změn podmínek nemusí obávat, protože karty ISIC vydané univerzitou revizoři uznají.

Tuto informaci nám potvrdil i mluvčí firmy Ropid Filip Drápal. „Pro studenty Univerzity Karlovy se způsob prokazování nemění, protože průkazy ISIC jsou zároveň i průkazem školy. Změny se týkají pouze těch držitelů karet ISIC, které nejsou současně průkazem školy,“ uvedl pro i-Forum Drápal.

Společnost Ropid odůvodnila změnu v prokazování studia kvůli posluchačům, kteří byli natolik „vynalézaví“, že průkazy zneužívali. Pokud se tedy studenti neprokážou průkazkou a potvrzením o studiu, hrozí jim pokuta 800 korun.

Průkaz studenta UK:

Průkaz opravňuje studenta UK – na základě smlouvy uzavřené mezi UK a DP – k prokázání nároku na slevu jízdného v PID v pásmech P a 0. Studenti UK mají nárok na slevu do dovršení 26 let věku. Student UK je při přepravní kontrole povinen prokázat se jízdenkou a současně průkazem studenta UK.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.