8. září 2011

Rozkvetlé kaktusy a sukulenty zaplaví Botanickou zahradu UK

8. 9. 2011, autor: P. K., rubrika: i-Forum informuje

Téměř pět tisíc kaktusů a sukulentů je od dnešního dne vystaveno v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK v Praze Na Slupi. Výstava v Horním skleníku bude otevřena pro veřejnost denně od 9 do 18 hodin, pouze 18. září, poslední den výstavy, se skleník uzavře již v 16 hodin.

„Na výstavě budou k vidění kvetoucí zástupci rodu Ariocarpus, představíme i různé druhy rodu Agave a také kvetoucí živé kameny, rod Lithops. Mezi populární exponáty patří také zástupci rodu Echinocactus, kterým se vzhledem k dlouhým trnům přezdívá ,židličky pro tchyni‘,“ uvedl Mgr. Tomáš Procházka, který se v Botanické zahradě věnuje kaktusům a sukulentům. Ve skleníku návštěvníci objeví dokonce i zástupce mrazuvzdorných rostlin.

Pilosocereus leucocephalus

Kromě živých exponátů si návštěvníci mohou prohlédnout i velkoplošné fotografie pořízené sběrateli přímo na přírodních nalezištích kaktusů a sukulentů. Pořadatelé výstavy připravili pro návštěvníky a obdivovatele kaktusů a sukulentů prodej svých sbírkových přebytků. V prostorách Horního skleníku bude rovněž možné zakoupit odbornou literaturu, časopisy a nezbytné potřeby pro pěstitele.

Vstupné na výstavu: dospělí 50 Kč; děti, studenti a důchodci 25 Kč; ZTP mají vstup zdarma

Užité foto: http://bz-uk.cz/cs





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.