Jeden den s informatikou: studenti řešili úkoly vážně i nevážně

29. září 2011

29. 9. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: i-Forum informuje

Budova Matematicko-fyzikální fakulty UK na Malostranském náměstí byla 29. září od ranních hodin nezvykle hlučná. Fakulta se totiž rozhodla pokračovat v tradici představování jednotlivých oborů, jež je zde možné studovat, a na začátek školního roku připravila Jeden den s informatikou, který je určen pro středoškoláky nebo šikovné žáky základních škol, kteří se o tento obor zajímají, nebo ho dokonce plánují studovat.

Informatika vážně i nevážně. Tak by se dal nazvat den plný přednášek, prezentací i praktických pokusů, kterého se jen během dopoledne zúčastnilo téměř 500 návštěvníků. Objednat se na jednotlivé části programu mohly celé třídy i s pedagogy, většinou však přicházeli studenti v menších skupinkách. Zájem studentů o akci byl značný, během přednášek se v posluchárnách sedělo na zemi či postávalo u zdi.

Starobylá budova v těsném sousedství mikulášského chrámu je jako stvořená pro šifrovačku nebo geocaching. Řešitelé se během pátrání dostali do nezvyklých prostor malostranského sklepení, kde nápovědu hlídal kostlivec uvězněný za mřížemi trezoru, nebo plnili neobvyklé úlohy, jako např. uhádnout, která číselná kombinace chutná „stroji času“.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.