Studentský jarmark se vrátil na trh. Na Ovocný trh

7. října 2011

7. 10. 2011, autor: Lucie Kettnerová, rubrika: Studenti

Neformální festival Jarmark pořádaný Studentskou unií UK za podpory Univerzity Karlovy si už našel tradiční místo v kalendáriu univerzitních akcí, letos poprvé byly stánky i hudební stage umístěny přímo před Stavovským divadlem na Ovocném trhu. Festival jako každoročně patřil studentům, které zajímá dění na univerzitě a kteří se chtějí zapojit do zdejších aktivit.

Ve čtvrtek 6. října se v časných odpoledních hodinách rozezněla centrem Prahy hudba. Na pódiu před budovou Univerzity Karlovy se nejdříve vystřídaly studentské kapely Last Station, Vagyny dy Praga a City of Autumn, jejich místo pak zaujala profesionálnější uskupení Chancers, Notes From Prague, Navigators a Niceland. Po celou dobu pak mohli zejména studenti nastupujících prvních ročníků sbírat u jednotlivých stánků informace o dění na UK nebo si zakoupit předměty s logem univerzity.

V 16 hodin zavítal na Jarmark i rektor UK Václav Hampl, aby se pozdravil se zástupci studentských spolků a přivítal na akci všechny účastníky. Připomněl mimo jiné, že Ovocný trh získal své jméno podle toho, že se zde konaly pravidelné jarmarky. Přesunutí studentského Jarmarku právě na toto místo je tedy více než symbolické. Dále zdůraznil, že čas strávený na univerzitě je nejen vynikající příležitostí pro získání vzdělání, ale i pro vznik nových přátelství a navázání kontaktů.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.