50 let OECD ve fotografii. Velkoformátové snímky zachycují milníky od roku 1960

1. listopadu 2011

1. 11. 2011, autor: Lucie Kettnerová, MZV ČR., rubrika: i-Forum informuje

Vernisáž výstavy k 50. výročí založení Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se uskutečnila 31. 10. 2011 v budově IES FSV UK za přítomnosti děkana fakulty PhDr. Jakuba Končelíka, Ph.D., a prof. Ing. Karla Dyby, CSc., velvyslance a stálého představitele ČR při OECD.

„Považuji za velikou čest, že mohu jménem Fakulty sociálních věd UK tuto vernisáž uvést. Pro naši fakultu je významnou poctou, že byla jako partner pro zpřístupnění této putovní výstavy vybraná. Věřím, že je to zejména proto, že je příkladem špičkového pedagogického a odborného pracoviště orientovaného sociálněvědně,“ prohlásil děkan J. Končelík.

MZV ČR připravilo ve spolupráci se Stálou misí při OECD a archivem OECD v Paříži u příležitosti 50. výročí založení OECD a 15. výročí vstupu ČR do organizace fotografickou výstavu, zahrnující hlavní historické mezníky v existenci této významné mezinárodní ekonomické organizace, vzniklé krátce po druhé světové válce na základech amerického rozvojového Marshallova plánu na pomoc poválečné Evropě. Výstava velkoformátových černobílých i barevných snímků zobrazuje chronologii významných událostí zachycujících historii OECD od jejího vzniku v roce 1960 až po současnost. Součástí souboru fotografií jsou rovněž snímky z roku 1995, kdy se členskou zemí OECD stala Česká republika jako první z tehdejšího postsovětského bloku zemí ve východní Evropě.

„Podobu výstavu jsme přímo směřovali na školy ekonomického směru, neboť si myslíme, že tam to má největší smysl,“ řekl během slavnostního zahájení velvyslanec Karel Dyba.

Výstava je k vidění v budově IES FSV UK, Opletalova 26, Praha 1 (před aulou 109).






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.