10. listopadu 2011

Univerzita Karlova hostí mezinárodní setkání 22 univerzit

Univerzita Karlova v Praze

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

http://www.cuni.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA

Praha, 10. listopadu 2011 – Univerzita Karlova hostí ve dnech 10. – 12. listopadu 5. výroční setkání Mezinárodního fóra veřejných univerzit International Forum of Public Universities (IFPU) / Forum international des universités publiques (FIUP). Hlavním posláním organizace, která sdružuje 22 veřejných univerzit v Evropě, Asii, Africe, v Severní a Jižní Americe, je spolupráce v oblasti doktorského a vědeckého výzkumu.

„Setkání zástupců univerzit sdružených v IFPU má výhodu okamžité výměny názorů o problémech, které se týkají např. financování výzkumu na univerzitách v příslušných zemích, možnosti výměn studentů doktorského studia a vědeckých pracovníků, ale zejména možností bezprostřední spolupráce v určitých oblastech,“ říká prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc., MBA, prorektor Univerzity Karlovy pro zahraniční vztahy a mobilitu a zároveň člen výboru IFPU/FIUP. Fórum podporuje nové formy spolupráce, organizování kurzů, seminářů, školících programů. Napomáhá k vytvoření meziuniverzitních vědecko-výzkumných skupin zaměřených na nadnárodní problémy, jako je životní prostředí nebo veřejné zdraví. Sídlo Fora se nalézá v Montrealu. V čele stojí prezident prof. Didac Ramirez-Sarrió z Univerzity Barcelona. Součástí vedení je i pětičlenný výbor. V roce 2009 byl jmenován členem Výboru společnosti prof. MUDr. Jan Škrha, prorektor UK.

UK přijala členství v nově vzniklé mezinárodní nevládní organizaci v roce 2007, a stala se tak jednou ze zakládajících univerzit. K přijetí za člena došlo na ustavujícím zasedání organizace v říjnu roku 2007 na univerzitě Montréal.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.