5. prosince 2011

Filmový festival „MFF UK FilmFest 2012“

5. 12. 2011, autor: RNDr. Martin Vlach, Ph.D., red. rubrika: Studenti

Filmový festival „MFF UK FilmFest 2012“ je soutěž, kterou vyhlašuje a pořádá Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze. FilmFest přijímá filmy z ČR a SR s tématikou z oblasti matematiky, fyziky (vč. tvorby experimentu) a informatiky (vč. počítačové animace a grafiky). Hlavním cílem a účelem FilmFestu je zejména podpořit amatérskou produkci krátkých filmů ve zmiňované oblasti. Soutěžní snímky mohou být například záznam netradičního experimentu nebo jevu, hraný film/dokument (vč. historické tématiky), animovaný film/dokument apod. FilmFest je určen převážně pro prezentaci amatérských snímků, převážně studentů základních a středních škol s přesahem na amatérské i profesionální tvůrce bez omezení věku.

Součástí FilmFestu jsou doprovodné akce ve dnech 15. a 16. června 2012, a to především páteční společenský večer, debata filmových tvůrců a sobotní hudební festival studentských skupin. FilmFest se koná v areálu Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze - Troji (V Holešovičkách 2, Praha 8). Vlastní promítání soutěžních snímků proběhne v posluchárnách T1 a T2, které jsou umístěny v přízemí objektu "T". Konkrétní časový rozpis jednotlivých dnů bude včas zveřejněn v sekci program. Vstup na FilmFest je zdarma.

MFF UK FilmFest:

  • Přijímá filmy z ČR a SR s tematikou z oblasti matematiky, fyziky (vč. tvorby experimentu) a informatiky (vč. počítačové animace a grafiky). Přihlášení soutěžního snímku musí provést autor, autorský kolektiv či instituce (např. škola). Soutěžní snímek by neměl být starší 10-ti let a nesmí být delší než 30 minut. Uzávěrka přihlášek je 29. dubna 2012. Snímky je nutno přihlásit pomocí online formuláře.

  • Je určen převážně pro prezentaci amatérských snímků, zejména od studentů ZŠ a SŠ, s přesahem pro amatérské i profesionální tvůrce bez omezení věku.

  • Zdarma přihlášení i ubytování pro soutěžící, vč. doprovodu (např. vyučujícího)!

  • Udělí ceny za nejlepší snímky, ceny za autorský přínos, ceny pro instituce (vč. cen pro kolektivy autorů), ceny pro mladé vědátory (určené pro tvůrce mladší 15 let) a Diváckou cenu.

  • Vstup na projekce zdarma i pro návštěvníky festivalu.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.