Chtěl bych v Praze univerzitní kampus, řekl primátor Svoboda

7. prosince 2011

7. 12. 2011; autor: Helena Stinglová; fotografie: Michal Tvrdík; rubrika: i-Forum informuje

O založení univerzitního kampusu i o zavádění školného hovořil primátor hlavního města doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., na Právnické fakultě UK. Akce pod záštitou Spolku českých právníků Všehrd se konala 6. prosince v podvečer v zaplněné posluchárně fakulty.

„Můj plán, že by Praha měla mít univerzitní kampus, zůstává stále na stole,“ zdůraznil primátor. „Vysokoškolský kampus má sloučit podmínky pro vzdělávání, nastartování vědecké kariéry i život mimo studium. Sdružení všeho na jedno místo zefektivní vzdělávání,“ řekl.

Podle primátora je vytipovaných asi pět až šest míst v metropoli, kde by mohlo v budoucnu univerzitní centrum vzniknout. Hovořil o Radlicích, Jinonicích, Horních Měcholupech nebo lokalitě u nádraží Bubny v Holešovicích. Důležité podle něj je to, aby byl areál spíše na okraji města než v centru, kde by měly zůstat jen reprezentativní místa škol.

Primátor, lékař a pedagog 3. lékařské fakulty UK Svoboda se při debatě zastával také zavedení školného. Podle něj to povede studenty k větší zodpovědnosti při studiu. „Jsem přesvědčen, že školné je správné. Nejsem ale už přesvědčen o té podobě, která je teď na stole,“ završil svůj projev. 






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.