23. srpna 2004

48. běh Letní školy slovanských studií

V sobotu 31. července 2004 byl v Zrcadlové kapli pražského Klementina slavnostně zahájen XLVIII. běh Letní školy slovanských studií. Po klavírním koncertu, ve kterém zazněly skladby českých autorů, pronesli úvodní slova proděkanka PhDr. Jaroslava Jindrová, CSc. a ředitel Ústavu bohemistických studií Prof. PhDr. Jan Kuklík, CSc. Letní školu pak otevřel prorektor UK pro zahraniční styky Prof. MUDr. Josef Stingl, CSc.


Letos přijelo na LŠSS více než 200 účastníků. z 37 zemí z celého světa. Po čtyři týdny budou studovat český jazyk, literaturu, kulturu a historii. Na jazykovou výuku a přednášky navazuje bohatý kulturní a společenský program, na víkendy jsou připraveny výlety a exkurze.


Jazyková výuka je rozčleněna do čtyř stupňů podle pokročilosti a probíhá ve více než 25 specializovaných kursech. Integrální součástí programu jsou přednášky rozvržené do dvou cyklů: první cyklus (v češtině) je věnován otázkám jazykovědným a problematice české literatury, kultury a historie, druhý českým dějinám a kultuře (v angličtině, nebo v němčině).


PhDr. Ivana Bozděchová, CSc, proděkanka pro zahraničí FF UK




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.